20 November 2010

PENYAKIT MALAS NAK BLOG MELANDA! APE DAH JADI NI DEX?



salam sejahtera semua blogger
selamat petang di hari minggu yg bahagia ini
semoga semuanya dalam berkeadaan baik..
fuh! lame gak tak update blog ni..
dex da tak macam dulu da..
selalu penyakit tu muncul sejak kebelakangan ni
penyakit malas..
ape pun, dex cube cari penyelesaian dengan..

mencari petua utk hilangkan malas
dalam carian google..
tapi keputusannya memang
tidak ada yang betul2 spesifik utk hilangkan
rasa malas ni.
tengok ape yang keluar dari jawapan google tu
hilangkan parut2 memang femes dalam
carian google tu.
ape pun, dex akan cube atasi
permasalahan yg melanda ni.
puncanya dex sedar
sebab byk jugak lah kerja2 yg perlu di siapkan
dan satu lagi..sebab facebook
dex tak kisah sangat ler ngan facebook tu
memang penting pun..
tapi..puncanya dex telah bermain satu permainan
dalam tu..CAR TOWN
dan secara automatiknya telah
membuatkan dex leka dan alpa utk
log-in blog.adeh.

*malas bertempat..jawapan utk mgatasai malas adalah atas diri masing2.
*google pun takleh nak carikan jawapan utk permasalahan ni.

*semuanya atas diri masing2lah dex!haha

05 November 2010

DAH LAMA TAK UPDATE BLOG KOT!!!HAHA


hello2..salam sejahtera
geng2 blog semua..
harap sihat2 disamping org tersayang
semoga semuanya okay lah ye..

ade masalah ke?

tangan dex dah gugup..mgeletar
tak tahu da macam mane nak
menulis apa2 dalam ni
mana tidaknya...last dex update blog
dalam bulan june aritu..
saat2 dok aktif blog..tetibe je dex
menghilangkan diri..
hehehe
berikut adalah antara jawapan2 yang dex rumuskan
atas kehilangan dex buat seketika di alam blog..

KAWAN2 BERTANYA

ramai kawan2 bertanya..bile nak blog lagi
dex minta maaf sangat..sebab biasalah
setiap org ada thap kebizian yang berbeza..
tahap bizi dex adalah di tahap jingga
(mood banjir)
hahaha
iaitu menunjukkan di dalam keadaan berjaga2
hujan bizi turun di sesetengah tempat..haha
boleh plak duk main2 kan..

BANJIR

lets cuci mate dulu dengan
gambar kt bawah ni..
betapa dalamnya.fengsannnn


mak aih...dalam betoi lah

ni tempat feveret dex biasanya
feeling london!
da digenangi air jugak
air sungai thames melimpah ke??hahaha

pada awal minggu ni hujan turun dengan
lebat sekali..dengar kata si pemberita
mendedahkan bahawa hujan
paling teruk pernah berlaku sepanjang 100 tahun
dan telah mgakibatkan banjir
yang super-dupper dashyat
bagi negeri indera kayanganku ini..

BILA BANJIR, TAK TAHU NAK KEMANA2


lets join us!haha

ok..nak dijadikan cerita..
semua tempat telah 'berkabung' selama seminggu ini
dan mungkin akan berminggu2 lagi
dan hal ini telah mgakibatkan suasana menjadi 'free'
iaitu bebas dari segalanya.
bebas dari sekolah..bebas dari tempat kerja..
dan segalanya2 serta merta menjadi 'free!!!!!'..
uols boleh??? kami boleh!
hanya di perlis uols!

ini terjadi kat perlis, kedah n kelantan je..
negeri uols???ada?hahaha
hal ini juga telah menjerumuskan dex
kembali aktif dalam penulisan blog!hahaha

gigihnya..?

apepun..dex nak ucapkan semoga
banyak2 bersabarlah ye kepada mangsa2 banjir kali ni
hadapi semua ini dengan tabah..
dex yakin..semuanya akan kembali seperti sedia kala
dan menjadi lebih bermakna lagi selepas ini.
mengikut ape yang diberitakan hari ni..
banjir kat perlis da semakin pulih
11 pusat pemindahan da di tutup.

harap uols enjoylah jugak
dengan gambar banjir dari perlis tu
tu memang real tau...bukan lakonan lagi
gambar tu menceritakan segala2nya
apa yang berlaku kat sini..

*gugup sungguh tangan ini!
*rinduuuuu sangat same kamo semua!
*motipp??? hanya dua alasana je sebab tak berblog!hahaha
sebenarnya dex nak luangkan mase yang ada ni..takmo dok goyang kaki tunggu gaji masok je

14 June 2010

HUJUNG MINGGU YANG HALAL!

syukur...
last weekend ade gak
bende yang bergune dex lakukan..
termasuk lah
aktiviti makan2 ni
(dex take-away)
sungguh nikmat makanan ni..
setelah digembar-gemburkan..
ini adalah makanan supperr dupper da best
kebaboom! dex dengan tidak teragak2
membeli tanpa ragu2!
(ini adalah sambungan last entry spt yg dex janjikan tu
auto-post entry dex)
nah..
sate rm1.00 secucuk
TANPA caj perkhidmatan,
caj pekerja segala bagai caj itu..
keluaran HPA INDUSTRIES
dari RESTORAN RADIX CHICKEN HOUSE!

nervesss saat melihat kotaknya yang
supperrr da vasss itew..ngeee
omg omg,...im starving!!!!!

tengok bebetol secucuk sate tu..
kalah sate yang da best kat malaysia
yang satu tu..(sigh*)

terus celup2!
kuah kacang da best in da world!

daging ayam yang padat!
99.9 peratus daging ayam..
selebihnya hanya sedikit ciput lemak!

*mai lah ke Perlis, "pekena" sate ayam radix ni..

13 June 2010

"KAMI" DAH DATANG!!! AWAS! PERNIAGAAN "FAST FOOD" DARI BARAT! "KAMU" DALAM BAHAYA!

salam sejahtera
selamat berhujung minggu
di hujung2 minggu dah ni
jap lagi dah nak masuk
hari isnin dah..

dex harapkan hujung minggu uols
hebat dan ceria extravaganza hendaknyew!

tajuk entry dex kali ni
macam cari nahas je kan?
tapi..
TIDAK SAMA SEKALI
nak tahu kenapa?
JOM
ikuti rentetan aktiviti hujung minggu
"makan tido dex"

1st, dex datang kat satu
restoran ni..
dex berbangga jadi salah sorang
ANAK JATI PERLIS
sebab wujudnya restoran dan
rangkaian perniagaan TOTALLY MALAY
yang super-dupper besar!
SEMEMANGNYA
MADE IN PERLIS!

setelah di gebang2 oleh
kawan2 n family dex..
salah satu menu kat sini adalah..
SATE AYAM ORGANIK HPA
satu set RM 10.00
ada sepuluh cucuk
WHAT???!
satu cucuk RM1.00?!!!
ok..,jangan terkejut lagi..
sebab next auto entry dex
pada esok pagi
akan jelaskan semuanya
hahak
(tgk kat resit tu..ade tak
caj perkhidmatan n bla2 bagai?)

sementara tunggu sate tu siap..
dex ada snap2 sikit..
malam ni upload pic kat pc
baru perasan..
dua org staff kat dapur tu..
tengah tgk dex snap pic dorg
tgh keje..
hahaha
alamak..malu malu..
sorry uols..tak sengaja.ngee.
ni pulak fokus dekat...
bukan bro yang tgh bawak makanan tu lerrr
tapi tengok kat atas tu..
yang dalam bulatan separa bulat
yang telah diedit oleh tangan
tak berbedung dex ni..ngeeee
(sorry uols..edit cukup syarat je ni)
ada LCD Flat Screen TV..
(M**&KF* tu ado??takder kan??-tahu takperrrr)
sememangnya myegarkan...
sambil menunggu, dex oder koko radic ais..
fuhhh..uols patut cube..
ade cherita disebalik pesanan radix koko ni..

dex : kalau beli kat sini leh dapat point tak?
sebab my mom ada no. ahli..
cashier : boleh, tapi melebihi RM10.00
dex : alamak, kene lebih la pulak..ok lah, tambah radix koko tu satu
berape point my mom leh dapat?
cashier : dapat 1 point
dex : ok..syukur.
best of da best!
dalam bulatan satu lagi tu..
restoran lain ado???
(gune penapis teh ado lah kot)

dex cukup2 berbangga dengan
perkembangan perniagaan melayu
di negara kita sekarang..
RADIX CHICKEN HOUSE
adalah salah satu anak syarikat
selain daripada
RADIX FRIED CHICKEN
sememangnya daripada
HPA INDUSTRIES
yang berasal dari negeri dex..

*sekarang dah ada HPA International Center kt Shah Alam..dengar2 bernilai 54juta!
*produk halal t/jawab bersama!
*tunggu kemunculan di bandar2 berdekatan anda!

10 June 2010

FASHION : WEDGES UNTUK LELAKI?

ada berani dengan
wedges sebegini?

sudah lama dex tak buat entri
'menggila2' di bawah
lebel fashionity

kali ni dex nak
ketenggahkan fesyen
pemakaian wedges utk lelaki
sesuaikah?

wedges : GERETH PUGH
model : MAYAO, 21

student from LONDON

untuk maklumat lanjut
mengenai
the two-tone platform wedges
seperti yang
dipakai oleh model tersebut
lawati link ini..(link)

*kelainan yang membina serta memberi kesan yg berguna!

08 June 2010

TUMPAHNYA DARAH MULIA DEX KE DALAM TABUNG ITU!


salam sejahtera to all pembaca blog dex
yang super dupper da-bomb!
semuga hari ini menceriakan
begitu juga dengan hari2 yg akan mendatang..
(mukadimah katenyew-ngeee)

rasa tak senang duduk woo
bile tak update blog
walau pun terselang
dua tiga hari..
tido ingat blog,
mandi pun ingat blog
kiranya peratusan untuk teringatkan
untuk buat entri blog tu tinggi lah jugak..
adeh..
ok2..

hari ni dex ada buat sedikit sumbangan
walaupun bukan berupa jutaan nilai
ringgit mahupun harta benda

hanya ini yang dex mampu buat..
sama2 kita saksikan
sedutan cerita gambar di bawah ini :


seawal 9am..dex kat Hosp. Tuanku Fauziah (HTF), Kangar

Lepas check2,n jawab semua soalan,
dex masuk dalam bilik ini

untuk ditemuramah oleh petugas,
tertarik sangat dengan jadual ni
sedih2..

dex pilih tempat duduk yang paling empuk
(ade ke paling empukk?)
dex dah bersedia dgn segala kemungkinan
terutamanya tangan kiri dex telah bersedia!
relaxkan tangan..
sesuaikan dengan tekanan udara
yang terus mengcengkam lenggan dex
sedia..
di sembur ubat pelali
(betul ke ubat pelali namenyew?-ngeee)

cube uols tengok betul2 jarum tu..
dah tertusuk melepasi lapisan kulit
dex snap dengan NOKIA5800
dengan menggunakan tangan kanan
maaf sekiranya sedikit ngeri di situ ya..

dengan hanya satu tusukan
yg dilakukan oleh petugas profesional
tepat pada urat darah,
darah dex sudah mula mengalir

tengok..cepat tak darah dex keluar..

terus mengalir..

sabar menunggu sehingga
sampai ke tahap yg diperlukan..
siap..
jarum tadi terus di cabut

selesai sudah..fuhh!
rehat jap selama 10-15 minit
DONE!
(sekiranya ada rasa pusing2 kepale..
sila maklumkan kepada petugas)

inilah hasilnya..
untuk sesiapa yang memerlukan
dan seterusnya untuk generasi hebat yang akan datang..
ok ke generasi hebat yang akan datang?
(terlebey sudehhh)
hahaha

sebenarnya tak susah pun nak derma darah..
kunjungi hospital berdekatan atau
terus ke Pusat Darah Negara
untuk menderma..
setiap titisan darah adalah sangat berharga nilainya

semoga pendedahan rahsia untuk
kekal sihat dex ini
sedikit sebanyak memberikan kesan kepada
uols yang masih ragu2 dan mungkin takot2
nak derma darah
jangan bimbang...
semua di tanggung beres dengan
keprofesionalan petugas2 hospital
kita akan dilayan bagaikan raja
pada hari menderma
sekian..
(terasa penghasilan 'darah baru' dalam badan dex)
(seolah2 pemanduan sebuah kenderaan yang baru ditukar minyak pelincir!)

*dengar2 darah baru akan 'recover' dalam masa 24jam!
*masuk kali kelima dex menderma dan tak sabar utk next donation!
*badan terasa ringan!tak percaya? buat macam dex lakukan hari ni..

07 June 2010

DEX NAK JADI SUKARELAWAN MACAM DORG NI JUGAK! TAPI... NAPE MENANGIS KERANA INI?


salam pagi isnin yang indah
sambil2 dex membersihkan sesawang kat blog dex ni..

(rase macam 3tahun suku tak update)-ngeee

dex nak coretkan sedikit kata hati :

(org kata jangan ikotkan hati..nanti mati.. tapi ini kata hati ya..kata hati-ok je kot..kita hanya merancang, Dia yang tentukan)

1. nak jadi sukarelawan macam dorg ni!
nak nak nak!

KOSMO

dan yang kedua ni...

2. dex tertarik dengan entry MX pepagi ni
perlukah menangis tentang perkara yang 'dot dot dot' ni?!
(klik sini)


*tiada lagi moody2 monday!yeaaa

31 May 2010

LOVE YOU SILENT READERS A.K.A ANONYMOUS


salam pagi isnin yang murni
dah dua tiga hari dah
dex
tak update blog ini
kita tak terlepas dengan kesibukan
yang melanda
sekali sekala kan?

dex buat
entry ni sesaje je
dex nak warming up utk hari ni
nak kasik semangat balik
buat entry banyak2 yo!

ENTRY MENGENAI DEX BEGITU SAYANG KAN
SILENT READERS A.K.A ANONYMOUS!
uols minat dgn entry hiburan ea?huhu

terima kasih kerana
sudi menerjah
blog dex
yang kehitaman
dan
sedikit 'weng2' ni yek!
hahaha

*"do keep in touch!"



26 May 2010

OH MANUSIA! SANGGUP ENGKO PAKU KEPALA KUCING ITU! ENGKO INGAT KUCING TU PONTIANAK KE?

sebaik2 ciptaan-Nya

salam mesra semua
untuk entri kedua dex hari ni..
rasa marah pun ada gak
bila perangai manusia ni
pelik dan menjadi2 sekarang ni

di manakah nilai perikemanusiaan
sebagai manusia
sesama makhluk ciptaan-Nya
di muka bumi ini?

ada ke patot pegi paku kepala kucink?
engko ingat kucink tu pontianak ke hape?
nak paku2 kat tengkuk MAYA KARIN mcm
dalam filem PHSM?

pelik memang pelik..

cuba tengok ape yang manusia sekor ni dah buat
sumber dari KOSMO
dan hasil carian dex
dalam dailymail.co.uk/news
apelah salah yang kucing ni buat kan?

*kalaulah kucing ni mati, merasalah org yang buat tu!
tiap2 hari kene kaco ngan HANTU KUCING PAKU!
*kehidupan secara harmoni bersama blog! ;D

FIRST TIME DAPAT COMMENTS CAMNI!


salam sejahtera semua..
pertama kali dex dapat
comments macam ni
dex tak akan approve comments ni
takott! nanti ribut blog dex ni
dex snap-shot
buat kenangan ya!


*sayangilah blog anda!

23 May 2010

SHAHIR AF8 @ AHMAD SHAHIR ZAWAWI : TAHNIAH : SELAMAT DATANG KE PERSADA HIBURAN : TERUSKAN JATI DIRI ANAK MELAYU!


siapakah jejaka ini?!

hasil carian dari google

tahniah dan ribuan tahniah
kepada
Shahir

tahniah juga kepada ASTRO Malaysia
kerana berjaya mengolah
dengan jayanya
rancangan Akademi Fantasia
dari musim ke musim
mencari kelainan dan
kejutan!

satu transformasi telah berlaku

dan semamngnya rancangan ini
berjaya melahirkan
ANAK2 MELAYU
YANG BERKUALITI
DI PERSADA HIBURAN
uols perasan tak???

dan, malam ini..
seperti yang dijangka...

sumber : KOSMO

sememangnya keputusan
yang tepat
dan sememangnya
MEMUASKAN bagi dex
sebab :

1. beliau menunujukkan jati diri yang kuat sebagai anak melayu
2. beliau mempunyai pakej yang cukup lengkap
3. semuanya berbaloi2lah ujian terhadap beliau dalam akademi tu
4. melakar sejarah julung kalinya bg peserta AF MASUK menjadi juara!

*blog dex termasuk antara ribuan blog yang ada tajuk Shahir AF8 untuk hari ini-PERCAYAALAHH ;D
* mungkin Dato' Siti jadi pengetua musim depan?