29 January 2010

GIGIH SANGAT2 MEREPLY COMMENT SEBELUM KE MELAKA!!!




TQ-million-trillion lagi sekali-
sebelum dex ke melaka-sempat lagi ni-duk melayan comment kawan2-
gigih sangaatttttt!
hahaha
nanti dex reply comment tu kat page2 uols lak k?
sekarang dah tak sempat dah-
teksi nak datang pick up kul 930
nak ke stesen bus
(tetibeee nek bus katenyew)
all da best to uols-
jumpa nanti!
MELAKA! I COME TO YOU!

class="gl_align_center"

NAK PERGI JUMPA HANG TUAH!


sempena sambutan ulangbulan yg pertama blog ni-
(padahal perluu ke nak sambut sampai ke melaka???-kompiuss habesss)
dex nak travel-melaka-malam ni-sampai 31 Januari-kalo dex ada masa-dex on9-
TQ-uols-kalu nak klik2-visit2-silakan-nanti bila dex on9-dex akan reply balik semua tuu-tq-million-trillion-

28 January 2010

BENDE NI PENTING RUPANYER!!!


benda ni-kecik je-tapi berguna rupanya-
dia kasik shortcut-bukan longcut seperti aku gigih sgt klik2 dulu-haha
aku tak pasti lak kalo blog yg layout gempak2 leh letak ke tak bende ni-
aku dah fobia tahap setengah suku abad takmo dah set layout yg gempak2-
nanti terbungkang jadiknye-
aku suke yg basic macam ni je-

nk tgk bende tuu?
nah

chumel kan?-inilah logo blog-
untuk mendapatkan bende ni-sila ambil di dalam
costumize>layout>add a gadget>logo>pilih mane satuu berkenan>letak je kat area mane2 pun dia leh duduk-jangan campak masok dalam sungai dah ler-nanti kene ban lak blog uols-sebab bertindak kasar dengan dia-ekekeke

inilah logo blogspot.com!

bermacam2 jenis ade-pilih jer-
bile klik bende ni-terus dia bawak kite pergi ke dashboard!
fungsi dashboard-termasok-
senang nak check entry2 baru-followers-comment-setting profile-

nak tgk sebelum ni aku klik mane?
hahaha
malu jap sepoloh saat lima puluh suku setengah
jangan terkesima tgk bende ni k?


tak salah kite kongsi bende baik ni kann?kan?hahaha

baru la aku dapat pergi ke dashboard!
OMG!
takper-dah tahu dah-kita kongsi bersame bende baik ni kan?
im newbie-maaf salah langkah-
tapi apepun terjadik-semua nak kongsi kat sini-(tetibee semangat kejiranan menjelma kannn?)

*entry utk memulihkan undefined blog akan keluar tak lama lagi!
wait-kuwait eaa uolsss-
comming soon katenyew!hahaha

27 January 2010

TOLONG FEMESKAN SESAME BLOGER!!!

baru je tadi-buat entry mengenai lagi 3 hari nak masuk umur ke-sebulan blog aku ni-
tup-tup-tadik pada pukul 5.11pm-dah ade follower yang ke 300!!!

nie nak femeskan follower yang ke-300 tuu-
klik pada gambar di atas untuk pembesaran tumbesaran gambarajah yang lebih jelas ttg keadaan yg sebenar!-hahaha ;D

kalo tak jelas gak-nah-ni pic si tuan punya blog tuu-en.fidoz a.k.a starcreamegat!(sorry ea-cilok en.punya pic ni dalam profile en-bagi tujuan memfemeskan en.ke peringkat global globalisasi alam semesta planet segala planet!)


(jgn ah malo2-be femes-be fab!)


*buat blog mmg akan memfemeskan diri di peringkat global!tq blogspot!

TIGA HARI MENJELANG KESEBULAN

lagi tiga hari nak sampai sebulan aku berblog-tetibee je aku excited sgt nak post entry bab ni-ahhh-tak sabar aku nak tunggu umur blog aku yang ke-sebulan ni-

bermaca
m2 perkara aku belajar dalam ni-semua-segala jenis pelajaran ade dalam ni-hidup bermakna dengan blog-hidup mmg terisi dengan blog-seronok-best-sedih-hambar-semua perasaan boleh dikongsi bersama dalam ni-

terima kasih semua-menyokong-mengikut-sama2 mengeratkan pertalian-terima kasih-million thanks-million trillion lemon utk uols-

rajah dexfab-menunjukkan antara sebagian fwen-kawan2-yg aku sanjung-sayang sangat2-dalam tempoh aku berblog ni-thanks uols(uols bermaksud you all-iaitu-all of you-sila rujuk kamus ringkasan tulisan di dunia-tetibee kamus lak kann)-


(inilah rajah dexfab itew-snap2!)

*ayuh-semarakkan lagi penulisan blog-umpilkan kreativiti anda berblog-

25 January 2010

TOLONG LAH : AKU TAK NAK CANDU LAH!!! AKU NAK BERBLOG!!!

aku buat research sikit je-info mengenai candu-rupanya adalah sejenis dadah-(perlu ke buat2 tak tahu?-nampak sangat tak minat geografi kan?-ekekeke)ianya berasal
-dari-

popi

nama botani : papaver somniferum

famili : papaveraceae

nama biasa : popi candu (opium poppy)

sedikit maklumat dari :

http://pkukmweb.ukm.my/~ahmad/tugasan/s3_99/shamila.html
(kalo uols tak nak bace info ni lagik-ke bawah terus utk tgk ape yang aku nak sampaikan okay? kalo berminat nak tahu-keep reading-or pergi ke alamat di atas
untuk lebih info lagi)

Popi candu merupakan tumbuhan yang bersifat narkotik.Ia menghasilkan sejenis dadah yang dikenali sebagai candu.Ciri-ciri narkotik yang terdapat dalam bunga popi telah diketahui oleh masyarakat pelbagai tamadun sejak beberapa abad yanag lalu.Nama Latin "somniferum" bermaksud "sleep-bearing"(tidur).

cantik kan bunge die?-tetapi...

Candu dalam tumbuhan ini terkandung dalam jus atau cecair yang terdapat dalam dinding kapsul biji popi yang sudah matang.Selain daripada candu, jus ini mengandungi alkaloid-alkaloid lain yang penting, iaitu morfin dan kodein.Walau bagaimanapun, biji popi ini tidak mengandungi dadah kerana sebelum biji popi menjadi matang, tanaman popi akan kehilangan keupayaan untuk menghasilkan candu.

istilah dalam bahasa melayu : candu
istilah dalam bahasa inggeris : opium
panggilan : 'o', penyan, hop, black stuff, opium & madat

Sumber: Krisis Dadah, TPP Mohd. Redzuan Aslie, AMU Interaksi Sdn. Bhd, 1990


sebenarnya : naaaaahhhh
satu lagi kejutan

v
v
v
v
v


*sebelum memusnahkan diri sendiri-fikir masak2-kalo dah termusnah-rugilah bangsa kita-
*say no to dadah!

24 January 2010

AKU METERIALISTIK DAN KASAR!!! : MAAFKAN AKU SAYANG!


aku sedar-kali ni dah masuk 20kali-perangai lama aku datang balik-datang menjengah kembali-menjelmakan kembali dalam diri aku-dan lantas menyiarkan kembali perangai itu-
tambahan bila aku tahu-engkau berharta-berduit-aku kikis semuanya!

aku sedar-aku meterialistik-aku gunakan engkau-maafkan aku SAYANG-
aku sedar-aku bertindak kasar terhadap engkau-maafkan aku SAYANG-

TETAPI-hubungan kita tetap akan seperti dulu2-tetap akan sama seperti dulu-itu yang aku dambakan dari engkau-walau apa sekali pun perangai aku-engkau tetap menerima aku-

kerana engkau...
v
v
v
v

v


maafkan aku sayang-aku terpaksa lakukan semua ini...


*menabung syiling amalan mulia untuk mendapatkan wang kertas-ekekeke ;D

22 January 2010

HARI KESENGGALAN AKU


Align Center220110-itu tarikh hari ni-macam seolah tak tahu nak buat ape today-tapi bnyak jugaklah kerja yg dibuat-ape ler yang tak kena dengan hari ni-dengan cuaca-mendung-sekeliling berhabuk-kering-berhaba-panas-haiiisshh-sepatutnya friday is TGI FRIDAY-naaaahhhh-tetibeee-sorry uols-ekekeke-
sebenarnya aku mao-luahkan ape yang aku rasa-MARAH-KECEWA-SEDIKIT TERKEJUT-mao taknyew-mmber aku bercerita-aku yang feeling-GERAM LEBIH-bukan terlebey garam-adehhh-ini hal bab kerja dia-orang yang sepatutnya buat kerja tuu-buat lepas tangan-bajet bagos-buat kepala besar-tapi mmg kepala org tu besar pun-(muka n perangai sama naik-huduh-hati busuk)-ceehhh-bajet lebih besar dan lebih berkuasa dari boss sendiri-

sabar byk2 yep kamo(mmber aku tu)-nanti org tu akan terime akibatnya-suatu hari nanti-biar la-skunk hari2 dia bersenang lenang-esok2-akan berbalas semua tu-hambeeekk ko-end!-TAKMO LAGI FEEL MACAM NI HARI FRIDAY DEPAN-ngeeeenngaaadaaa-


kepada "orang tu" yang menyusahkan mmber aku tuu-naaahh aku kasik ko neh!-hammbeekk ko!
v
v
v
v
v


*tetibee rase nak hempas buah tembikai sebijik kat dinding!

21 January 2010

LALAT LUCAH MENYERANG!


entry hari ni-aku cukup moody kalo org tu pengotor-(boleyh kew?tetibee moody?ikot suka ah kan?)
-speechless-
tambah2 kalo macam ni terjadi
AMARAN : ini bukan entry lucah, cuma entry KANTOI je kot!
oleh itu, tiada istilah klasifikasi 18SX di sini-hahaha
v
v
v
v
v
v

hahaha-hanya mampo tergelak-terguling2 jangan sekali okay?!nanti jatoh gaung lak-(tetibeee~rase loya pun ade gakk)harrrrkkk!~fengsannnn!


*tetibee tgk citer SEPI-(perlu ke?)huhuk


20 January 2010

GEMPAR! ULTRAMAN TIGA SERANG BLOG AKU!


(klik pada gambar kalo mao tgk ultramen tuu dgn lebih jelas lagi)

naaa-lagi sekali-blog ni seolah di gempargempurkan-ade jewrp perkare yang memeranjatkan!-im soo freakkkk out!-plus++-tambah die buat tangan macam tu-seolah mao fire aku dengan kuasa supernovasaiya itew!-hahaha-
actually ataupun sebenarnya-aku just atau hanya-nak share atau berkongsi dengan uols-today-hari ni-ekeke-sorry rojak2 bahase kat sini-lagi sekali-tatot dgn DBP-ampunnn!-

ok lah-hari ni follower blog ni dah sampai ke-200!-ape yang memeranjatkan kat sini-mr.ultramen telah mengambil tempat ke 200 ituu-takper ah-sekurangnya dia jadik guardian dalam blog aku ni-thanks-million thanks kepada UOLS-selama ni support-follow-comment-etc-kat blog aku yang ntah-ntah-ntah ape2 kekadang tuu-

start from 30 DISEMBER 2009 TILL TODAY-20 JANUARI 2009-
dengan entry sebanyak 35 post telah dikeluarkan-
lagi beberapa hari lagi-blog aku dah nak genap sebulan-
(tetibeeee-ngennngadaa-ekeke)

ape yang penting-kite same2 hepi k?-dun be sedih2!
BE HAPPY, BE FUN, BE FUNNY, BE FUNNIESITY
-BE FAB, BE FABULOUS, BE FABULOSITY!-
MILLION THANKS AGAIN!



*tetibee teringat kisah malam tadi-terharuu lagik!
*lagi satu-kredit to cik suraya sbb ajarkan care nak disable pic klik-kredit to you-2 thumbs up!
(pic kedua n ketiga oltramen tu dah takleh perbesarkan-try ah klik kalo berani-ekekeke)


19 January 2010

SYUKUR DENGAN APE YANG ADE!


Syukur-betol2 berterima kasih kepada-Mu-
Sebagai rakyat Malaysia-aku bersyukur dengan ape yang ade-

Cube tgk keadaan di bawah-hmm(speechless 3saat)~~~




*jangan selalu merunggut-nanti tumbuh sesunggut!ekekek


18 January 2010

AKU GEMBIRA BILE DIA HEPI!!!


entry malam ni tade kene mengene dgn angelina jolie-atau police entry yep-
semua ni mengisahkan ape yg aku rase now!-
yeaahhh!-im sooo intoo hepiii everlasting-rase gembirbukankepalang malam nie-harap akan berlanjutan sampai bebile!-dan berulang2 sampai bebile!

tak sia2 tekadkan dalam diri today is monday yg murni-(perlu ke???tak cayer?-tgk last post tu-ade caption "hari isnin yg murni")-bukan sickness monday lagi!-aku doakan untuk rakan2 yang lain juga-ya!today is not sickness monday to all my fwen!-

yeaaaahh!-(lagi sekali)-sebab DIA sudah hepiiii-gembira sangat2 setelah dia bersedih-berduka lara-dengan keadaan yg begitu perit-guess-sebab aku tak berade di tempat dia-aku bangga dengan diri aku-sebab menjadi antara sebahagian yang telah membuatkan dia-
-SUPERBDUPPERCRAZYHEPI-


aku tahu-aku yakin!-dia akan menjadi-seperti dulu-dan lebih SUPERBFAMOUSCRAZYSITY dari dulu-kalau dilihat secara terus tadi-memang dia teramat2 hepi!-thanks-thanks-million thanks to YOU-TERHARUU ini masih lagi terasa-TERHARU DENGAN KAMO-itu saja yang dapat aku unggkapkan sejak sepanjang perkenalan maya ini-thanks millionbillion again-my dear-(ops-dalam hati) O_o

*nanti kita bincang lain k? ;D
(pose megkepam mulot)


ARGHHH!


lagi sekali-nuff sponsor ads penoh kat page aku-tq nuffy-tq tq tq-nuff fren yg mgklik2-sekali klik-aku akan reply klik-sedaya mampo-mmg best-jom sambong klik2-

tapi-bile lame2 tgk kfc ads tu-alamak-menggoda sunggoh ye-burgerr zinger tersebot-terus rase lapo teramat sangat2-LAPONYEW!-tgk flymasmobi plak-teringin nak travel-dengan menggunekan kekdah flymobi itew-hahaha-

sunggoh besar kesan pengiklanan terhadap kita kan?-patot ah pelaburan untuk bidang ni kadang mencecah juta2 $-ka-ching!-jom sambong klik2!-

*hari isnin hari indah belake2-sungguh murni hari ini-

17 January 2010

SEPI


Nape jadi macam ni ea?-kadang tak faham-setiap org mesti merasainya-sama juga bagi aku ni-ntah-tak payah layan sangat lah pasaan ni-tapi kalau sekali sekala ok lah-time nak menaakul or time yang memerlukan mase utk berfikiran menaakul sebernas2nya-

Tapi sebenarnya-bukan aku yg SEPI-
CUMA
v
v
v
v
v
v


Tempat ni yang supersunyiSEPI-tade costumer langsung till the end aku exercise-hanya aku sorang je yang bersenam hari ni!-rasa macam aku sorang je bersenam kat kat dalam dunia aku sendiri-orang lain?-masih tido lagi kot!-semangat gigih sekali bersenam di pagi hari ahad tercinte-i love nobody nobody-but my body my body- ekekeke-


beribu riban gak kalori diburnkan utk pepagi ni-teros terbaring kat karpet tu-sepoloh minit-adeh-

*tetibee-ade salji turun lak kat page aku!haiissshh-ekekeke-

IT'S HAPPEN AGAIN...



nufklik2-malam ni berjalan dengan lancar sekali-seronok tgk ads masok-tgk tuu-sekali kfczinger punya pukulan lak-en3 sebelom neh cimb punye pukulan-terkesimasentap blog aku-gilak ah-best2-



lagi satu ni-kfc zinger bergabung dgn OD muvie lak-ekeke-macam famous ah blog ni jadinyew bile tiga2 iklan ni penuh atas tu-
ALAMAK-rase lapo lak tgk kfczinger yang berlapis2 tuu-lame tak makan camtuu-

Dear my nuffy klik fwen-tq-tq very much!-jowm jalankan t/jawab-"mengklik" sedaya mampo-ads2 yg timbol ituu-you klik me-i klik u-i klik u-u klik me-ngeeengada je kan?-


*tahi lalat kecik chumel kat pipi kiri ;D


16 January 2010

DJ Dark Intensity Rocksss!!!


Hello, my name is Manny and I am a trance music fanatic and I am currently exploring the early stages of musical production. I enjoy expressing my own art in the form of sound. I use FL Studio and Soundforge for composing, remixing and editing my music. I create music simply because it is my passion, and not for any other reason. Please drop me a comment if you like what you hear, it will be greatly appreciated!!

Memule kenal die ni-dalam youtube-aku kalau nak dengar lagu-espcly yg super bass-bukan lagu ori-yg aku nak dengar-so-cari ler dalam youtube-lagu2 edit semule ni-dlm erti kate lain-lagu tu 'diremixkan' menjadikan sehingge-SUPERBDEBOOM PECAHDUNIA-bile didengari-(tapi kene lah dengar by player yang superb gak yep)-sekali pukulan lagu remix neh masuk dalam telinga-kepala otak semua-macam dunia ni milik kita sorang je lah!-


Sorry Mr Dj- guee cilok pic kat facebook Mr Dj- Sape suh tak privatekan pic tu-hahaha- Kan dah jadik mangse promote kat sini-jap lagi up lah tu-best lah tuu-

DJ Dark Intensity atau nama sebenarnya Manny Martinez-kretif giler edit2 lagu-di dalam kelasnya yang tersendiri-menjadikan remix techno lebih 'feel' bile didengari-layan beb-latest2 lak tu lagu yg dia edit-best2!-memang layan hayun kepala lah!-aku tabekk spring lori dengan hasil kerja die ni-semua karya die menepati sasaran pendengaran-leh cheer up ur life!-bukan nak puji tinggi2 die ni-kalaulah ade mr dj kat malaysia ni macam die-oohh-salute beb!
Jom layan salah satu lagu dia edit-kalau mao lebih-carik sendiri-dalam youtube-yang ni lagu tik tok dari kesha-dengar ah sampai abez-yg mane ade woofer-leh pasang kuat2-release tensioon!

*tutop mate kalau uols klik kat video lady gaga punye k.. ;D

STACY JELES KAT AKU!



kenapa bah kao berubah-kenapa bah!-adeh-macam2 berlaku last nite-aku dicemburui!-tak sangka tul-duk leka sangat "berym" dengan sumbodi tuu-(dia tak nak aku publishkan kat sini)-die malu-tapi aku mmg betol2 terharu-naik segan doo-tambah2 chat dengan die-adeh-terharuuuu!-kejadian ini berlaku pada awal pepagi bute tadi-alkisahnyew-2.30am!-dalam duk chat2 "berym" tuu-tetibee sesuatu berlaku-hahahaha

me : ouh..haisshh (terkejut jap-aku tak melatah pun)
stacy : (lalalala-ade aku kewshah sgt ke ko terkejut ke tak?-hahaha)
me : stacy..jangan ah..nak chatting neh

stacy : (ah-dari tadi chat-lapar loh-nak tunjuk pasaan kat sini)
me : jangan ah menari kat atas tu-nanti jatoh kang?haa..kang dah tertekan button f5..abes semua refresh balik da..(tapi ok gak-tetibe time tu nuffnang timbol kat blog mmber2 yg on9-dapat gak klik2 dulu)

stacy : (tak kire-nak duk kat sini gak-awk senang2 chat ngan sumbodi tu-awk nak lupakan saye eaa?)
me : dah2-duduk situ elok2.
stacy : (hmm-lapoo ah-nape ni?asyik2
lapo jep-baru jep tadi dex kasik aku makan sushi-pregnant kah aku ni?-harapkan dex-hampeh-ko nak bawakkan aku-gi animal clnic-huh!)

nak tahu sumthin tak?-naaaa-

v
v
v
v
v