28 January 2010

BENDE NI PENTING RUPANYER!!!


benda ni-kecik je-tapi berguna rupanya-
dia kasik shortcut-bukan longcut seperti aku gigih sgt klik2 dulu-haha
aku tak pasti lak kalo blog yg layout gempak2 leh letak ke tak bende ni-
aku dah fobia tahap setengah suku abad takmo dah set layout yg gempak2-
nanti terbungkang jadiknye-
aku suke yg basic macam ni je-

nk tgk bende tuu?
nah

chumel kan?-inilah logo blog-
untuk mendapatkan bende ni-sila ambil di dalam
costumize>layout>add a gadget>logo>pilih mane satuu berkenan>letak je kat area mane2 pun dia leh duduk-jangan campak masok dalam sungai dah ler-nanti kene ban lak blog uols-sebab bertindak kasar dengan dia-ekekeke

inilah logo blogspot.com!

bermacam2 jenis ade-pilih jer-
bile klik bende ni-terus dia bawak kite pergi ke dashboard!
fungsi dashboard-termasok-
senang nak check entry2 baru-followers-comment-setting profile-

nak tgk sebelum ni aku klik mane?
hahaha
malu jap sepoloh saat lima puluh suku setengah
jangan terkesima tgk bende ni k?


tak salah kite kongsi bende baik ni kann?kan?hahaha

baru la aku dapat pergi ke dashboard!
OMG!
takper-dah tahu dah-kita kongsi bersame bende baik ni kan?
im newbie-maaf salah langkah-
tapi apepun terjadik-semua nak kongsi kat sini-(tetibee semangat kejiranan menjelma kannn?)

*entry utk memulihkan undefined blog akan keluar tak lama lagi!
wait-kuwait eaa uolsss-
comming soon katenyew!hahaha

22 comments:

eyes143.. said...

ngee.. nk sng leh jer letak nav bar kt blog.. :p

Nazatul shima said...

weyh!aku pon wat cara tradisional cm ko wat tu. oh! tula fungsi logo 2 ey.aku tak taw plak b4 nih..haha..

Umi said...

ooo.... ok la tu, kongsi perkara baik bersama jiran tetangga... :)

SuRayA^i. said...

hahahahahahahahaha~

*malu jgk. baru tau -_-"*

miSs Farhana said...

ceyt..baru tau ka?haha
btw, asl ta bokmark je?tayah nk log in log out..
bukak2 trus masuk dashboard.bole je tau blog update.. =)

AcanCapik said...

bro, klo nak gi dashboard, kat atas skali kan ada logo oren "B" tu, tekan kat situ jer dah leh gi kat dashboard... ngeeee...
=D

F U N F A B U L O S I T Y said...

eyes143..
pebende tuu?(buat2 buta i.t jap)hahaha-ok,nice info-kongsi lagi jom-tq!tq!-terharuu tetibee. ;D

Nazatul shima
dex main2 klik je mule tu kat ikon tuu-tup2 naaa-ropenyew terus ke dashboard!hahaha ;D

Umi
jiran tetangga hidup sepakat,
barulah hidup menjadi berkat.
(tetibee berpantun dua kerat lakk kann-semangat budaya anak melayu tul-ekekeke);D

SuRayA^i.
senasib ler kite-tapi skunk dah tahu kan?-cara paling esay senang- ;D

miSs Farhana
tqtq!ada gak da bookmark-tapi suke sgt duk log in log out-tu sebab ler-memule log in email dulu-then log in blog-1st mesti sign in punya-gigih sgt kann?-ekekeke ;D

AcanCapik
fengsannn!!!-rupenyew ade lagik cara paling senang eaaa?sambong fengsann lagik nii sepoloh saat-(feelings2 si newbie fengsannn)hahaha-tq million trillion mmg info yg bagos sgt di abad era globalisasi raban ini-ekeke-sharing is caring! ;D

AcanCapik said...

huhu... aku guna cara cam ko gak, sampai la aku try tekan2 benda kat atas tu, jadi la plak. huhu...

sI tEDI said...

dah lama letak!

Shazali said...

hahaha~
wat suspen je...
ku pikir ade mende yg na dikene
salah lagik adeyh -_-"


when will yer learn shazali! (versi ckp ngan diri sendiri)

eyes143.. said...

rasa anin ad wt tutorial nav bar neh.. hee..

sharing is caring maa.. :)

F U N F A B U L O S I T Y said...

AcanCapik
ituu lah namenyew teknik godek2-lastly,nahh-berjaye dapat belajar perkare baruu kann?bukan teknik gedik2 eaa-ekekeke-;D

sI tEDI
sebelum masihi atau selepas masihi?(tetibee soklan sejarah terlampauu)gurau je eaa-dex tahu,tedi dah lame-mesti lagi banyak pengalaman2 kannn?kan?-ekekeke ;D

Shazali
tak usahlah nak fobia2 lagik-cepat!buat entry terbaruu-mao comment2 di sana nt-jappp-perluu kah versi muhasabah diri itew?hahaha ;D

FaTiN said...

bagus nye tuan rumah. nak balik boh kat blog sendiri lah. hihi

F U N F A B U L O S I T Y said...

eyes143..
tq-nanti dex belajar yerp-yup!sharing is caring-sweetkann?-ekekeke ;D

FaTiN
ngeee-tq!-boh jangan tak boh-ekekeke-tapi AcanCapik berpendapat-hanya klik pada button oren sebelah atas tu je-leh teruss ke dashboard!-tapi ikon tuu macam aksesori kot-cantekk gakk kalo nak letak("boh"-bahasa utara kan?)- ;D

BeaN MorENo said...

good tutorial...

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

uit.. saya tak letak pon ok jer. huhu

NARDtheNERD said...

bear biru tu tomei laa~..hehe

Dak Wan said...

Salam dari follower baru kamu, Owhhh.... naper tak buat shorcut jewr eh?

ejaa said...

hahhaha
aku nak gelak jap

F U N F A B U L O S I T Y said...

BeaN MorENo
tq-same2 kita berkongsi eaa-sharing is caring yerp- ;D

.::tAk AdE pErAsaaN::.
ok lah tuu-ni macam eksesori je kot-hahaha ;D

NARDtheNERD
comel kann besarr gilerr ;D

Dak Wan
salam.tq- jadik follower-keep in touching-ekeke-shortcut sebelum ni jadik longcut bagi sye-ngeeee- ;D

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

rossoneri said...

hahahahahahha...ye lorrr slamat ni wat cam tu ah..hahahahah...best ah kamu bg tips2 nih..thanx ye..