22 January 2010

HARI KESENGGALAN AKU


Align Center220110-itu tarikh hari ni-macam seolah tak tahu nak buat ape today-tapi bnyak jugaklah kerja yg dibuat-ape ler yang tak kena dengan hari ni-dengan cuaca-mendung-sekeliling berhabuk-kering-berhaba-panas-haiiisshh-sepatutnya friday is TGI FRIDAY-naaaahhhh-tetibeee-sorry uols-ekekeke-
sebenarnya aku mao-luahkan ape yang aku rasa-MARAH-KECEWA-SEDIKIT TERKEJUT-mao taknyew-mmber aku bercerita-aku yang feeling-GERAM LEBIH-bukan terlebey garam-adehhh-ini hal bab kerja dia-orang yang sepatutnya buat kerja tuu-buat lepas tangan-bajet bagos-buat kepala besar-tapi mmg kepala org tu besar pun-(muka n perangai sama naik-huduh-hati busuk)-ceehhh-bajet lebih besar dan lebih berkuasa dari boss sendiri-

sabar byk2 yep kamo(mmber aku tu)-nanti org tu akan terime akibatnya-suatu hari nanti-biar la-skunk hari2 dia bersenang lenang-esok2-akan berbalas semua tu-hambeeekk ko-end!-TAKMO LAGI FEEL MACAM NI HARI FRIDAY DEPAN-ngeeeenngaaadaaa-


kepada "orang tu" yang menyusahkan mmber aku tuu-naaahh aku kasik ko neh!-hammbeekk ko!
v
v
v
v
v


*tetibee rase nak hempas buah tembikai sebijik kat dinding!

27 comments:

ieyza said...

banyakkan bersabo yer...setiap masalah pasti ader jalan penyelesaian..

F U N F A B U L O S I T Y said...

ieyza
tima kacehh..dex harapkan dia bersabar dgn ape yg belaku ke atas dia-tapi yang penting-alwayz hepi-hepi go lucky-pasti semua terubat- ;D

ieyza said...

dats rite...yg penting kiter hepi...kalau asyik ingat problem jer..adussss...mau pecah kepala niee...hehehe

F U N F A B U L O S I T Y said...

ieyza
yup-buatper nak pk prob kanz?bukann dpt dwet punn-tetibeee je kanzz? ;D

~~dieylah~~ said...

dexfab..senyum je..blh tok hilang marah..hehe..x hilg smua kurg ckit..hik3..

F U N F A B U L O S I T Y said...

~~dieylah~~
stuju dgn awk-hal ituu akan mmbuatkan jiwa tenang n seterusnya mengaktifkan saraf2 urat awet muda pada sistem tubuh badan kita-tetibee rase macam cekgu sains lak-ekekeke ;D

elyana said...

uih sbr2.jgn2 ki3x~ dr membazir bek hang potong bg kite ki3x~

F U N F A B U L O S I T Y said...

elyana
nak mangkok tandass tuu ke?hahaha ;D

elyana said...

alah..wat pe nk mangkuk tandas! tembikai tu la..eeee yek2.ki3x~

elyana said...

alah..wat pe nk mangkuk tandas! tembikai tu la..eeee yek2.ki3x~

elyana said...

nak tembikai lor! yek2 mangkuk tandas.weeehee~

Afzainizam said...

Sembah Takziah Atas Kemangkatan
DYMM Sultan Johor
Menyembahkan ucapan takziah dan rasa dukacita yang teramat sangat ke atas kaum kerabat Di Raja Negeri Johor di atas kemangkatan
DYMM Sultan Mahmud Iskandar Alhaj Ibni Al-Marhum Sultan Ismail.

Justeru, sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah ke atas roh Almarhum dan semoga dihimpunkan bersama orang-orang yang soleh – Al-Fatihah.
AL FATIHAH
(1)
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[2]
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
[3]
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[4]
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
[5]
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
[6]
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
[7]
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.

AMIN
Salam tulus ikhlas dari kami

Warga Johor http://firestartingautomobil.blogspot.com

Tiga keadaan menghadiahkan bacaan al-Quran kepada si mati:
1- Apabila seseorang itu membaca al-Quran kemudian berdoa kepada Allah supaya si mati itu diampuni dan dirahmati insya-Allah diterima Allah, seperti mana seseorang itu bertawasul dengan amalan-amalan soleh.
Tidak harus menolak manfaat doa selepas bacaan al-Quran kepada si mati.
2- Membaca al-Quran kemudian berdoa supaya Allah menghadiahkan pahala bacaan al-Quran itu kepada si mati. berkata Ibn Solah: “Harus meyakini manfaatnya kepada si mati supaya dikurniakan Allah kepada si mati pahala bacaan seperti mana pahala bacaan yang diperolehi oleh hamba yang hidup.”
3- Membaca al-Quran dari awal diniatkan kepada si mati, maka pahalanya akan sampai kepada si mati dengan izin Allah s.w.t.
Berkata Abu Abdullah al-Ubay: “Jika dibaca al-Quran dari mula sudah diniatkan untuk dihadiahkan kepada si mati akan sampai seperti mana yang diniatkan, seperti pahala sedekah dan doa.”
Imam Ibn Rusyd di dalam Nawazil pula menyebut: “Jika seseorang itu membaca al-Quran kemudian di hadiahkan kepada si mati harus dan si mati akan peroleh pahala dan manfaatnya”

SuRayA^i. said...

eh xpyh ssh2 angkt pnyapu pstu blog?

F U N F A B U L O S I T Y said...

Afzainizam
al-fatihah...

SuRayA^i.
huh?ta faham?-jap,tgh penink ;D

ct odah said...

apehal ngn kwan ko...dr ko hmpas buah tmbikai tu bek ko bg aku..hahaha

F U N F A B U L O S I T Y said...

ct odah
kawan aku tu teraniaya katenyew-last2 akuyg feeling geram a.k.a emo lebih2 dari dia lak-ekekeke-buah tembikai tu?dah tukar fikiran lak-daripada tembikai merah-lebih baik tembikai susu lak-haishh-kompius lak-nak ke?skunk musim tembikai ke?-tetibe soklan kann-(tembikai ade musim ke?) ;D

Ninie Fairuz said...

isk..isk..isk..jgn le hempas tembikai..tembikai tu tak bersalah..huhu

jangan biar emosi menguasai diri.. ;)

F U N F A B U L O S I T Y said...

Ninie Fairuz
sbb nak lepaskan emosi ler wat macam tuu-apepun-dex tak emosi daa-da ok-serius-mmg da ok-dex cepat recover kalu sumthin bout emo-dun woory- tq ;D

Ninie Fairuz said...

good! keep movin on..

F U N F A B U L O S I T Y said...

Ninie Fairuz
tq-akak-same goes to u-have a nice day akak-chaiyok2! ;D

Shazali said...

bak kate P.Ramlee dlm seniman Bujang Lapok : "wah...bukan main marah org tuh..." kekekekeke lex bro...marah3 kang terlebey dose *tah pew haku mrepek* bese la tuh...soh je membe 2 confront...ta yah jd ikot sgt kepala lutut org ta betui ni...haku pon kekadang mmg kene, tp lawan ttp lawan...ko na potong gaji haku? kau repot UNION ngan pejabat buruh...na hebat lagik?? haku lepot sama incik Karam Singh Walia...trus melibatkan 'tekan' ok gak glamor jap haku kekekeke

F U N F A B U L O S I T Y said...

Shazali
dex da ok da-semalam je jadik macam sengal jap-terfikir gak keadaan mmber dex tuu-mmg kesian kat dia-selama ni menderita menanggung keje org lain-ekekeke-sampai ke en.karam lak kann?ok gak tu-dia ade blog tak?-soklan tetibee- ekekeke ;D

Shazali said...

haah ea....
dok ralik nengok tangan dia naik turun naik turun lupa na tanye...
hahahaha
xpa len kali chek jumpa chek habaq no

SuRayA^i. said...

eh kjp..daku pn x phm pe yg daku tulis..mgkin mase tu da lalok hahaha.
*malu*

AkU said...

abg dex..yok2..kita g main paintball.kasi 'tembak' puas2..erk~~

F U N F A B U L O S I T Y said...

Shazali
ok,nanti habaq naa-ekekeke ;D

SuRayA^i.
lalok katenye-tu ler-time tido bebloging lagik-pukul 4.00++am kan time tu?-patot ah-kamo tak tido kew? ;D

AkU
tetibeeee-nak men paintball kann?-ekekeke ;D

AkU said...

lps geram..dush2..
ngeee~~