04 January 2010

SEWONOK NYEWR!!!





Hari ni bermule lah musim persekolahan kembali-darjah satu-selamat datang ke alam persekolahan-bermacam2 karenah-mesti ade masuk berite malam nanti-gelagat-nak balik-nak ikot mak-nk mak temankan-nak gi kantin-nak gi toilet-menangis-gembire-semua ada-jalan raya di waktu puncak-persekitaran setiap sekolah-jam-baju uniform putih-biru-merah-hijau-di merata2-

Belajar-betul2-pasti berjaye suatu hari nanti-tiada kompromis-mesti akan berjaye-atas segala usaha yang adik2 lakukan-akan berbayar semula jase-ibubapa-pengorbanan diaorg-




Nanti jangan kasik cikgu penink-kalau nak buat lawak pun-jangan lah sampai tahap buat karangan exam macam ni-kang cikgu dah soal balik karangan tu-siap soh jumpe die lagi-mesti die nak tanye lebih lanjut mengenai hantu tu-nak masokkan dalam misteri nusantara kot-


9 comments:

Bungakopi said...

dah penah baca. budak tu ada mental disorder kot?

F U N F A B U L O S I T Y said...

bungakopi-mental disorder?hahaha kecian die kan? ;D

sYukCurZ said...

aha. lawakla karangan ni. buleh gulin2 gelak

F U N F A B U L O S I T Y said...

syuk-ye lah tu gulin2..baik2 taw.haha ;D

Jard The Great said...

ahaha.. aku pernah bc benda neh kat fesbuk..

sI tEDI said...

masa aku darjah 1. aku steady jek g skolah. heran tgk budak yg boleh tergolek2 menangis
ekekkeke

F U N F A B U L O S I T Y said...

jard-saje je wat entry bende ni..kelkar doo.. ;D
si tedi-heran kan?manje sagt toh!anak sape lah ye?hehe ;D

misz_nierah said...

ahahahhaa...apesal cm tuh? haha..tadi sy bru je tlg adik wt karangan pasal "Aku dan Masa Depan". mmg lawak ya rabbi. haha

F U N F A B U L O S I T Y said...

misz_nierah-rajinnye awk buat utk adk awk.bagus toh.sorang kakak yg hebat k ;D..mmg dashyat tahap gred A.tak tahu ler nasib cekgu tu..mesti penink gak nak handle anak murid camtoh..hahaha