31 March 2010

STACY : BEST HUNTER IN THE WORLD!


gambar menunjukkan Stacy,
penyanyi dari Malaysia
berbakat besar,
berpotensi untuk ke peringkat global!

Stacy ada persamaan kaitan hidup dengan Dex!

nak tahu kenapa? hayati entry yang sedap kali ni, haha

gambar di atas adalah hiasan semata2 bagi entry dex kali ini

apabila jiwa pemburu muncul..
semua yg berlaku, apa yg berlaku
akan
menjadi sepantas kilat!

bendalir endralin
akan menambahkan lagi
pergolakkan
tekad dan iltizam
bagi si pemburu!

kekecohan yg berlaku awal pagi tadi
amat memeranjatkan dex
kerana tidak tercapai akal
ini yg akan berlaku
uols nak tahu pe yg berlaku?
oklah tanpa berlenggah mase lagi
nah

v
v
v


ini lah kekecohan yg berlaku
oh no!
stacy, what r u doin huh?!
dex tak sangka
stacy menerkam dan menangkap tikus ituu!

*persamaan kaitan hidup tersebut-kucing Dex nama STACY!

30 March 2010

LOVE THIS STYLE #6


bag : NINJA TURTLE BACKPACK, HOT TOPIC
cardigan : COSBY CARDIGAN, J.CREW, THRIFT
sneakers : DUNKS, NIKE

*stylo tak beg tuu? ;D

29 March 2010

TERIMA KASIH CINTA HATI KU! TAK AKAN SESEKALI CURANG DENGAN MU!


dex tak akan
sesekali curang
dengan
awek sorang ni
sebab
berbaloi2 lah!
nak
kenyit mate kat dia?
nah
tgk lah

v
v
v



*terima kasih tak terhingga kpd nuffnang malaysia!

25 March 2010

OH NO! ADAKAH INI SATU KESALAHAN?


situasi :

1. dex mmg BFF (best fren forever) dgn girl ni.just fren ya.
2. lama gak la berkawan bertahun2-mmg best fren lah.
3. pada suatu masa ni-pada suatu hari-1st time ni-berjumpalah dgn bf girl (best fren dex) ni..
adeh, camno nak type ni ya-ntah camne-si bf mmber baik dex ni macam respon lain macam je terhadap dex-adeh-takot gak!

soalan :

1. kenapa jadik camtu?
2. apekah yang perlu dex buat?
3. adakah dex dah buat salah?
4. adakah persahabatan dex dgn girl tu satu kesalahan?
5. sesuai tak kalo lelaki dan perempuan jadi BFF sebenarnya?
6. adakah ini suatu gurauan?

*nilai persahabatan berharga umpama kredit card!
pandai buat hutang, pandai bayar-supaya kembali kpd nilai yg asal!
(ape punya foot note laa kali ni-dinchhh-haha)

23 March 2010

SESUATU TELAH "MENERUJAKAN" DEX!


ni bukan kucing dex punya
auntie google punya

hola-utk kali kedua
dex kembali mengepost entry ya
entry kedua utk hari ni ya
haha (gelak jap ye)

ape yg menerujakan dex
adalah perkara di bawah ni

ok~
aritu dex buat entry berkenaan
gatsby street fair
akceli...entry tu adalah
untuk melayakkan dex hadir
di antara 400 blogger
bagi menjayakan program tersebut
lastly, dex turut terpilih
dan
dex akan HADIR!
TQ! NUFFNANG & GATSBY!

TETT! TETT!

huh! buzzer penggera dah bunyi tu!
mase dah abis ni!
dex kene blogwalking n capai target visitor for today!
ariossseyyy

*ni acara nuffnang yg pertama kalinya dex akan sertai!

INI ADALAH TANGGUNGJAWAB DEX!


skrip : aummm! aku lega! da tak bz da!
jom! nuff hunter!

1stly
dex nak minta maaf ya
sebab weekend lepas dex bz

dex tima kasih byk2 tak terhingga
yg dtg jengguk2
kasik comment2
klik2 nuff
dex trima kasih byk2 ya
semua tu begitu berharga sekali

dex sayangkan
kamo semua
kawan blog dex
penggikut / follower blog dex
pengalaman sebegini dex
harus berkongsi dengan semua
kawan2 blogger
u r da best!

sepanjang weekend lepas
mmg amat memenatkan
dex tak sempat langsung nak on9
malam ni n maybe
sepanjang minggu ini dex akan terus on9
dex akan balas balik antara sebahagian
jasa2

seperti
yang di bawah ni!

uols r da best!
gambateeee!
haha

*dex takmo kehilangan kamo semua!
*japgi dex nak wat suatu entry yg menerujakan diri dex!

19 March 2010

I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair

hai kawan2 bloger semua!
have a nice day ya!

nampak gambar di atas tu?
meriahkan?
ini lah yang nak di gambarkan di sini
cuba bayangkan kemeriahan pesta jalanan
atau pun street fair
penuh warna-warni!yeahhh!
jom berpesta!

ini adalah steert fair
yang akan dianjurkan oleh
GATSBY MALAYSIA!

info ringkas tentang
Deodorant Street Fair

akan berlangsung pada :
17 April 2010

Lokasi :
Front Foyer , Ground Floor , Berjaya Times Square , Kuala Lumpur

Masa :

10.00 a.m sehingga 5.00 p.m

Aktiviti yang best2
akan diadakan pada hari tersebut
antaranya
v

v

v

Sumo Wrestling (in air bag suits!)
gambar ihsan : untie google


gladiator battles
(alamak-macam ni ke?takooottt)
gambar ihsan : untie google


segala bagai permainan
macam kat funfair tuu!
wow!
gambar ihsan : untie google


dan yg paling best!
ada
lucky draw!

hadiah cecah sampai RM 15,00.00
dan bermacam segala jenis gajet2
untuk dimenangi!

so, ape tunggu lagi?
untuk info yang lebih lanjut
lawati

www.gatsby.com.my/streetfair

*jumpa di sana di sana sana sana na na na

18 March 2010

MALAM YANG SYAHDU BERSAMA MU (OHH)

malam ini ku rasakan berlainan
malam ini indahnya berbeza

sinarnya amat lain
bayangku padamu


menjengah kerinduan
malam ini sayang

biarkan kerinduan menemanimu

biarkan ia berteman kaku


kerana..


engkau rindu aku jua

dan
kerinduanmu telah memeluk ku
memeluk erat


setiap kali bermulanya

cengkerik malam berbisik
dex, 1.17am


muahh! kate stacy-ekeke

*entry ni terpaksa save draft dulu pada mulanya
sbb tgh gila2 berparti celebrate klik ads-ekeke
*selepas itu, secara spontan nukilan tu muncul dan terus menulis

17 March 2010

GEMPAR! : NAMA KAMI POKEN!

kami poken!
kami menyerang dunia gajet
kami nak buat kejutan! (motif?)
lepas ni dah takder dah kot
bisness kad tradisional lagi
di mana
kami mampu nyahkan
kad2 tersebut dari

muka bumi ini
haha
sebab kami super-dupper gajet!

contoh bisnes card yg kelako gituu-haha
ihsan : auntie google

nama kami poken

kami diilhamkan oleh
En. Stephane Doutriaux dari Switzerland
terima kaceh tuan..ekeke
kami ade dua variasi gituuu
Poken Spark dan Poken Pulse

PokenSpark berbentuk kartun
memang cute lah
cute je yg jenis ni
sesuai utk peribadi
lebih menarik lagi-badan leh tukar2
macam casing hanfon kat pasar malam tuu

PokenPulse lak
sesuai utk pro2 punya kot
utk koprat2
sbb
reka bentuk dia lebeh eksklusif gituu
lebih up skit dari PokenSpark td tu (kot)

Kami adalah
peranti yg mggunakan
teknologi
Komunikasi Medan Berdekatan (NFC)
dgn jarak dekat secara bersentuhan
semua info dah tersalin,
terimbas dan tersimpan gituuu

lebeh dashyat lagi kot

maklumat laman
rangkaian so-sial pun leh tukar2 gak
cth mcm
Facebook, Twitter n Lindkedln
sesuatu yg xbole
dilakukan oleh
kad perniagaan biasa

kami ade bateri yg leh tahan
selama 6-8 bulan

cuma satu je kelemahan kami
takleh nak lihat secara terus
maklumat kat dalam tu
sbb kene pindahkan ke dlm pc dulu
baru leh tgk-huhu

tapi nanti mungkin
akan keluar versi yg ada
skrin lak kot
tunggu je lah uols

*ini adalah peralatan sama fungsi macam bisness card-cuma ianya berbentuk usb
sentuh, flash-sesama poken,leh dpat data org yg kita ingin berkenalan,
tapi..dua2 pihak kena ada poken ini.
*tetibe gatal nak buat label gajet!ekeke
*pasni tak susah lak nak tukar2 bisness card
tapi, dua2 pihak kene ade bende alah ni ;D

16 March 2010

LOVE THIS STYLE : KENAL SAPE NI?

blauses : TANKTOP, IAMJETFUELSHOP
skirt : DENIM SKIRT, 2000
hoddies/sweatshirt : LIGHTWEIGHT HOODIE
sandals : LACE UP SANDALS
jewelry : NECKLACE, IAMJETFUELSHOP
belt : VINTAGE

jeng

jeng

jeng


bag : LINEL'S MAILBAG, IAMJETFUELSHOP
jacket : LEOPARD PRINT SATIN JACKET, IAMJETFUELSHOP
skirt : BODYCON BLACK SKIRT, IAMJETFUELSHOP

Yuna Zarai, 23 yo
singer songwritter from Kuala Lumpur
" I wear the scarft, its the most important thing in my daily outfit "


15 March 2010

SENIN JE MALAS, SENIN JE LAZY! : UOLS OK TAK KALO SENIN?


gambar ihsan : auntie google

isnin : tarikh : 15 mac 2010
monink : waktu fajar out : bangun
waktu sun tunjukkan muka : otw kedai mamak
masuk : duduk : kat meja makan mamak stall
oder : makan : minum
tunggu meal sampai : makan (rase malas lagi ni)
out dari mamak stall
jalan2 : ronda2 (xder motif)
masuk farmasi guardian (beli straberi splash chew-gum)
buat belon dari chew gum tuu (motif???)
(malas lagi ni)
balik umah : on9 blog
blogwalking : klik nuff : follow2 : uptraffic
till now duk on9
tapi

(malas n malas lagi)
nape?nape?nape?

pemetik api kedai mamak tu punya
kat kaunter bayaran
BESAR PUNYA!
(gambar snap dari henpon sendiri)

ya ampunn
ape la dosa dex
ape la yg dex lakukan?
huhu
kalo senin (hari isnin-monday)
mesti perkara ni datang

MALAS

rase macam dalam bluesss je
padahal-bukan jiwang pun
(bluess utk jiwang ke ekceli?)haha

adeh
macam ne la nak ubah bende ni yerp?
uols ade rase macam ni tak?
atau dex sorang je?
macam ne nak ubah ea?
any idea?
gituuuuu

*ntah ler-malas2 pun rajin lak blogwalking!
*nak letopkan graft visitor memasing nih!hahaha

11 March 2010

BERBALOI-BALOI DEX SAYANG SEMUA!

semua perasaan bercampur
best best best
dah dekat 3bulan blog ni wujud
hari ini
hari bersejarah
dah sampai 500 follower

dex sayang kamo semua
nah
dex sayang kamo semuaaaa!
v
v
v


*entry paling panjang setakat ni
penuh dengan pic yang glamour!
*terima kasih hundred-tauzenn-million-billion-trillion dex ucapkan
kerana terus menyokong dan sama2 menyokong blog dex!

SALAM BERDEBARAN BUAT ADIK2 KU!

bukan salam lebaran ya-ekek
entry ni xder kene-mgena dgn hari raya lagi
pada saat ini
berdentum-demtum lah
hati sanubari
adik2 kita
yg akan
mengambil hasil keputusan
yang selama ini bertungkus-lumus study
satu keputusan yang amat penting

keputusan ini bagi dex

keputusan lesen

untuk

KELUAR DARI KEPOMPONG SEKOLAH!

itu lah keputusan Sijil Pelajaran Malaysia SPM!
entry dex kali ni
dex tujukan kepada
adik blog
yang dex kasihi (kasihi???-apekah?)
iaitu
v
v

v
v

v

adik Faherah BunBun


klik kat pic dia kalo nak ke blog dia yang best!
gambar ihsan dari info blog adik

dan tidak dilupakan buat
adik nawalwafa blog gojes


good luck adik2 blog
yg dex kenali!


berikut diselitkan
sedikit info SPM
(perlu ke?-rasa semua dah tahu kan?)
gatal je kot nak letak-ekeke
mata pelajaran wajib

mata pelajaran yang ditawarkan di SMIH
(mata pelajaran yg diuji)


siap kod subjek lagi tu-haha

*pray for her! adik buat yang terbaeekkk!