09 March 2010

AYUH AGUNGKAN BAHASA MELAYU

sumber : auntie google

sedar tak sedar
sedar tak?
haha
(gelak jap je k-nanti masok angin lak pewot tu)
dengan berblog sahaja
kita boleh menyebarkan BAHASA MELAYU
melebarkan lagi sayap penerbangan bahasa ibunda kita!
tambahan ke peringat global
pagi ni
dex chat2-tinggal jejak kat merata2 dengan statement ni
(ye ke bahasa? ok lah-ade lah jugak melayu nya)
tapi pasni kalo dari obersea datang-dex nak promote kt dorg belajar
bahasa melayu

v
v
v
v

statement tu copypaste-tapi betul pe?semua blog best!



sumber : lokasi pegunjung akaun nuff nang

tak kisah lah dia dari negara mane pun
(kekadang dari negara unknown pun ade!)
bile lagi kita nak majukan bahasa kita
sebab kekadang tu-
blog kita sedar tak sedar macam2 negara datang menjenggah

di sebabkan oleh fabulos-glamour nya kita
kan? kan?
oleh itu-
AYUH!
(semangat waja kot-haha)

*semangat waja lebih kearas dari besi waja kot
*suka lagu mozart-klasik-tetibe...

8 comments:

aieOreo said...

bahasa jiwa bangsa
uish..hehe :)

::FAIZ FARISH:: said...

Takkan Melayu Hilang diDunia

shameel Iskandar said...

Bahasa kita tanggungjawab kita

eyes143.. said...

ngeh3.. ayat standard tuh..

budi bahasa budaya kitaaaa.. erkk.. ad kaitan ker.. =]

sugar2 kapas strawberry said...

setuju ngn syameel..bhsa kita tanggungjawab kita ;)

saya said...

cane nak tengok ek lokasi pengunjung dalam bentuk pie chart 2 eh? mintak tolong ajar kan saya !! tengs ~ =)

ziha said...

yeahhh..
tetibe tersemangat plak.
bahasa jiwa bangsa.

Afzainizam said...

Afzainizam said...
Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~@@@@~~~~~
“Dari Daik pulang ke Daik
Sehari-hari berkebun pisang
Budi baik dibalas baik
Dalam hati dikenang orang”

“Tingkap papan kayu bersegi
Sampan sakat di Pulau Angsa
Indah tampan kerana budi
Tinggi darjat kerana bahasa”
~~~~~@@@@~~~~
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

amboiiii kasut sepuluh tahun tak habis tapak dia tebal tu.....

pelik betullah fesyen sekarang ye.... eeeeemmmm aku ade terbaca seorang wanita menyerang seorang peragut ngan kasut tumit tinggi.... kasut gak sebagai alat perlindungan diri.... bagus tu