10 March 2010

BERCAMPUR TAK DENGAN ORANG SUKA CKP "F" WORDS?

panjang sunnguh kan tajuk entry hari ni
bukan pe
tak tahan lorrr telinga ni
dah binggit kot

dengan berjuta2 dah dengar F words ni

bukan setakat tu
hal2 "dalam kelambu" (pakai lagi ke kelambu skunk?)
hal2 intim2 alam rumah tangga
hal2 lucah! memang tak dinafikan ADA!

semua ada kat "CHANNEL TAK BERTAMADUN" ni!


(memang lah ko tak kisah, tapi TUHAN? kisah ke tak?)
(memang mulot ko, tapi dari mane mulot tu datang?)

F words bagi entry dex kali ni
merujuk kepada perkara
MENCARUT
dalam erti kata lain
org yang waras
tetapi berkata2 kasar / kesat
dengan kata2 'Rare'
suka sangat dorg bersembang mengenai
hal dalam kain!
adakah ituu perkara biasa?
omg-di manakah dex berada sebenarnya ni
adakah ini dunia yg sbenarnya?

dorg bercakap ikot suka mulut
seb
agai contoh...
hahaha
uols dah tahu kan contoh ape tu?
kalo dah nama
pun MENCARUT!

berdosa yerp
-mendengar pun berdosa
harap2 tak lah sampai berdosa
sbb bukan suka dengar
tapi "terdengar" secara tidak sengaja
beza kan?haha
bukan dex nak membenci sesama manusia

tapi
LOOK
bagi golongan2 tu
sesuai ke na
k cakap2 macam tu depan khalayak ramai?
kalau bukan depan khalayak ramai pun tetap berdosa kot

wahai makcik2 pakcik2
yang suka berkata2 F word

sedarlah

tunjuk lah contoh
tolonglah buat anjakan paradigma
bila lagi bangsa masyarakat kita nak maju?
adakah kita boleh maju dengan benda2 macam tu?


so, ape lagi!
JOM kita gelak ramai2
kat golongan yang macam ni!
sorry kalau dex kasar cakap
"GOLONGAN YANG TAK PERNAH BERTAMADUN"!
JOM gelak reramai!!!


skrip : aku nak gelak gak! tapi camno ni?!

semua sumber gambar di atas adalah ihsan auntie google


*nampak cool sangat kah bile carut2? better berzikir kot!
*"F" words yg dmaksudkan di sini adalah kata2 mungkar yg di keluarkan oleh sebilangan masyarakat kita-renung2kan lah-kita hidup hanya sekali-perlu ke di isikan dgn perkara tersebut?

29 comments:

aieOreo said...

dolu2 mase zaman jahiliyah kuat gak la oreo menuturkan f words..
sekarang dah insaf dahhh :)

eyes143.. said...

anin kdg2 taleh nk elak gk when mara.. tp juz typing aje la.. takpun draft atas ketas..

nk ckp on da spot mmg tak reti.. biar tak reti lg bagus.. hihi

rizal jabai said...

dulu nk sensored yg carut2 tuh..slalu ckp

"ko ni kn mcm tuttt"
dah la tut, tett plak tuh
hehe

::FAIZ FARISH:: said...

Carut2 tambah dosa...

q-nizam said...

perh mulut xda cukup besar lagi ke?..
ahahhaha

maCy said...

maCy ta suke orang yg ramah dengan F words ni.. makin tak suka kalau laki guna gila cakap dgn pmpn.. lagi takde adab..

maCy said...

maCy ta suke orang yg ramah dengan F words ni.. makin tak suka kalau laki guna gila cakap dgn pmpn.. lagi takde adab..

Billet-DOux said...

tak suka F ne. tak suka org yang cakap ttg F ne tanpa ilmu yg mendidik

|| NaFiRaa || said...

pon x suka jugak!! cakap cam tu sama cam org x de adab jek!!!haih!!

cufa said...

orang skang nih pelikpelik!
mkin open..ini bkn open minded!
ini open yg tlebeyy..ish ish ish!
xsdar2 plak tuhh.. -___-

~~dieylah~~ said...

dieylah pun sik suka dgr the F word...tapi slalu dgr org keliling ckp...oh TIDAK!!!..tibe2 lak..hik3..(*sa byk lak dosa dgr2 F word nih)..tp bak kt dex terdgr xslh kn kn..hihi..

F U N F A B U L O S I T Y said...

aieOreo
huh?zaman jahiliyah?takot mendengarnya!haha

eyes143..
betull-kalo tak reti lagi bagos
mesti tercabot button keyboard tu kan kalo type2!haha ;D

rizal jabai
wahh-men tutt tett lak eaaa-gooddd ;D

::FAIZ FARISH::
betol tuu-ntah besar mane ntah ler kan.. ;D

q-nizam
nak yang lagi besarrr punyaa ke? haha

maCy
mmg tak beradab tul org macam tuu-
mmg nak kene tampal bapak plaster kat mulot tuu ;D

Billet-DOux
org macam tuu mmg layak utk dpinggirkan! ;D

|| NaFiRaa ||
tu ler-mak bapak tak abis mengajar! ;D

betolll-mmg terlebih dari terlebihh sudehhhh ;D

~~dieylah~~
pasni kalo terdengar-cepat2 tutop teinga n larikkkk ;D

rossoneri said...

sejak duk bangi ni mmg jarang dgr la..tp kalau balik umah, mmg kwn2 smua mencarut ah..dan kalau terlampau sgt mencarut mmg kt jerit nama dia..pastu nanti dia mesti 'ok2, mmg pak laha, bang bod tulla' ..hahahahah..xkan kita nak putus kwn smata2 dorg mencarut kan..xkan nak tegur dorg mcm kita ni baik sgt lak kan..benda2 mcm ni senang jangkit tau..jd mmg kene pandai2 la..xtau cam ne nk ckp sbenarnya haha

F U N F A B U L O S I T Y said...

rossoneri
oleh kerana perkara ini boleh berjangkit-better berhati2 dan cuba jauhi-
memang lah-takk kan sampai nak putus kawan pasal bende2 rubish ni-
semua kene pandai handle keadaan jangan sampai jadi worst n terlebyh sudehh nanti ;D

iera said...

iera x ske btol dgr org mencarut nie... Klu blh nak lempang je mlt org mcm tu.. tp...xberani poh. hehe.
Klulah iera ade keberanian tu...biar t'kesima dieorang tu... Tp..biasenye dgr yg sbt F tu dr laki... Kan xpsl2 iera plk yg kne...

haha...lawak gila gmbr2 tu. gelak guling2 iera tgk...

F U N F A B U L O S I T Y said...

iera
haha-kiranya takder lagi la yang terkena penampar sulung iera?
kalo kene penampar iera tu-bukan stakat terkesima, berpusing2 jadiknyew-haha
gambar tu mmg kelako tak hengat ye-sampai terguling2?huiii bahayo tuu-btw,tq kat auntie google yerp-hehe ;D

Aus MeLankoLik said...

aku kadang2 ade gak mencarut tp kadang cm telepas..
hohoh..
aku sedar.
tp aku xkisah kalau jumpe org yg same cm aku...

aku bnci bile ada saje yg mencarut..
konon2 bhse die gune kasar..
baru nmpk otai..
hahaha..

pelekuk skali .

F U N F A B U L O S I T Y said...

Aus MeLankoLik
tgk tempat gak lah kan kalu nak f word ni.
atas hak individu, kadang bende tu dah jadik trend kot.
bile dah terbiasa macam tuu-mmg sampai bile2 lah kot-sampaikan menjejas perasaan org lain-itu dah parah wooo ;D

Aus MeLankoLik said...

jadi , sila tampar mereka..
hahahak..
dex , dun worila..
setiap jase aku balas nye..
hahaha..
ok !!

sugar2 kapas strawberry said...

dlu msa skolah pk gak amenda la bdk2 ni ckp...
huhu..
then bila taw..OMG!
huhu..
x sesuai kot ;)

cik bunbun said...

hahahahahaha. nak gelak jugak.

bek kite sebut FOOD. sedap didengar ;)

AkU said...

erk~~
huhuhuhuhu..
AkU kalu dah btol2 menyirap bru la terkeluar bnde2 alah nih.
eyh..macam counter entry AkU je nih..huhuhuhuhu....T_T

nawal said...

cik dex, gambar2 sgt best lah..

Mr.Z said...

pergh..mulut boleh tahan la..besar betul..

em better word ni tak yah la ckp..slalu org yg ckp f word ni sebab dah terbiasa cakap kan..

irahehe said...

owhh...ira mang suke sbut f or fuck..
bgi ira fuck tue brmksud bengong ataupon bongek/bongok..

sbnrnye bnde nie trpulang pda pmikirn msing2..kalau die dah set lam kepale yg fuck tue lucah or mncarut so mencarut lah..

bgi ira,org yg pikr f nie mncarut sama ade orang tue
xpikir jauh ataupon pikir blue..
hahaa..cube cari lam kamus..
fuck memg la mksud ... tpi xsemestinye lucah jer..
bukn nk open minded tpi brpikirn jauh..

nie pndagn ira laa..
smua brgntung pda cra kite fikir..

=)

para said...

seram pulak tgk gambar2 tu...hihi


sbb tu la nanti mulut kita di kunci...
kat dunia dah byk cakap benda mengarut..tipu org...ngumpat...bawak fitnah..hmmm semoga kita di jauhkan daripada semua tu..

miss faten said...

hhee. dulu pun macam suka sebut. sekarang ALHAMDULILLAH, mcm dah kurang. nak kurangkan lagi. ini semuakan pengaruh media massa sungguh. hooo ~

akihiko said...

F word tu biasa r
tp biasanya replace F tu ngah benda lain
cam What The Fish ke, French fries ke
=D

akihiko

F U N F A B U L O S I T Y said...

Aus MeLankoLik
tq la-aku hargai sgt2-
bab nak menampar tuu-leh tolong tamparkan bagi pihak dex?-hahaha leh ke?

sugar2 kapas strawberry
kelakar lah wk-ye la-time tuu budak2 lagi kan?
ngak tahu ape bende tuu-
sebab ramai yang duk cakap mcm best tuu ;D

cik bunbun
gelak ramai2jom!
bertambah2 best la bile cik bunbun join!

AkU
sabar-sebar eaaa-jom sambung gelak2 jerp! ;D

nawal
kredit kat auntie google k ;D

Mr.Z
yerp-kalo leh jangan cakap lgsong-kalo leh-gelak2 jep
buat mulut besar2 macam tuu-baru best gelak kuat2! ;D

irahehe
kalo dah meaning fuck tu macam tuu tak salah lah-
that why lah omputih selalu gak cakap-ianya tak menjejaskan ape2 pun-bende tu jadi perangsang utk maju barangkali
tetapi ape yg membimbangkan-dalam segelintir masyarakat kita, F words ni bukan mempunyai maksud persamaan macam omputih selalu gunakan tuu-
tapi,mengata-bercakap atas dasar hati busuk-
mencerca-mengherdik-menggunakan perkataan2 yang boleh myinggung sensitiviti org lain-
oleh kerana hal yang demikian,maka-timbul persoalan,adakah bende ni halal utk di lafazkan? ;D

para
memang menyeronokkan dan menyeramkan-tapi best tak?huhu ;D
kredit kat auntie google lagi ;D

miss faten
nah-pengaruh media massa katanyew-
media mane tu eaa-huhu sensitif kann?hahaha ;D

akihiko
setuju-daripada cakap bende2 yg takder kekdahnye n takder isi-cakap bab bende2 makan macam tu lagi best!huhu ;D