25 March 2010

OH NO! ADAKAH INI SATU KESALAHAN?


situasi :

1. dex mmg BFF (best fren forever) dgn girl ni.just fren ya.
2. lama gak la berkawan bertahun2-mmg best fren lah.
3. pada suatu masa ni-pada suatu hari-1st time ni-berjumpalah dgn bf girl (best fren dex) ni..
adeh, camno nak type ni ya-ntah camne-si bf mmber baik dex ni macam respon lain macam je terhadap dex-adeh-takot gak!

soalan :

1. kenapa jadik camtu?
2. apekah yang perlu dex buat?
3. adakah dex dah buat salah?
4. adakah persahabatan dex dgn girl tu satu kesalahan?
5. sesuai tak kalo lelaki dan perempuan jadi BFF sebenarnya?
6. adakah ini suatu gurauan?

*nilai persahabatan berharga umpama kredit card!
pandai buat hutang, pandai bayar-supaya kembali kpd nilai yg asal!
(ape punya foot note laa kali ni-dinchhh-haha)

26 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

mungkin ada perasaan cemburu la tu....

sYukCurz said...

penin2 jek. ckp gay senang. ahahhaaa..

sugar2 kapas strawberry said...

biasala..kes cemburu la tu
huhu

emmm..dex kwn cm biasa je la..
sah2 dorg kapel kn..
bt pe laki tu nk takot kn lau btl pmpn tu syg dia

F U N F A B U L O S I T Y said...

::FAIZ FARISH::
tak di nafikan semua manusia ada perasaan tu-huhu ;D

sYukCurz
jawapan takleh blah-(penink jap)haha ;D

HaiDa HiDa said...

1. a'aa jeles kot..
2. buat mcm biasa jer la, lgpn mmg girl tu kwan baik dex kn..
3. xder salahnyee pn..
4. tak salah lgsg.. takkan ble dh der couple, kawan2 tinggal g2 jer.. huhuhu
5. yg ni payah nk jwab sbb mak sye sndiri pernah ckap psl x-bf yg dh kawen "tak yah la kawan2 nnti timbul masalah lain plak"... :(
6. nk bergurau pn ada tempatnye.. hehehe

sekadar pendapat kepada persoalan dex..

ney said...

emm,bese la tuh,bf die jeles tu,kalo ney pon,ney jeles gak kalo bf ney ade best fren gurl~hehe

AkU said...

abg dex ni cute sgt kot..ops..hahah..

rossoneri said...

obvious answer...JEALOUS..betul apa syukcurz tu punya idea, kalo pening sgt mengaku je gay...hahahahaahah..

ok la, cam gini, bf dia jeles sbb dia xkenal dex, kalo xnk bg dia jeles,dex kene berkenal rapat dgn dia(kalau dia sudi)..tp dia spatutnya sudi2kanla b'kwn dgn dex, sbb dex ni org y rapat dgn awek dia, so he should know all ppl that close to her, if he sincerely love her.. ini pandangan berdasarkan pemerhatian kwn2 sekeliling..cuba2 la berbaik dgn bf dia

cik bunbun said...

1 - berase terancam. dex mengancam mungkin? ;)

2 - mungkin perlu menjauh seketika

3 - tak salah. tapi kte xleh ubah ape taggpan org kat kite. dat boy jek kot yg fikir dex salah

4 - tak salah. tapi jrg la ade kwn laki n permpuan yg tak ape2 simpan perasaan. kalaupun dex ckp xdepp pape ngn gurl tu, org laen mugkin tak percaya

5 - tak berape sesuai kot. tapi kalau mmg ikhlas berkawan rasenye takde masalah

6 - ini bukan gurauan

oke! dah macam kaunselor sekejap. gagagaga:D

eyes143.. said...

jeles... tu aje jwpnnyaa..

laki ngan pmpuan leh je jd bff.. takde yg slh.. =]

Billet-DOux said...

vote for jelous! hik2

aieOreo said...

he..oreo pun kdg2 rasa gitu..
tp kdg2 tfikir gak kan..
bf mane yang suka gf beliau cam mesra (even as bff) dgn guy len..
dia rasa insecure..
tapi xsalah pun cuma kita kena explain apa yg ptt..
sebab cemburu nih sebenarnya pakaian lelaki..
he

FaTiN said...

satu jwpn yg pasti : dia cemburu haha

ni effort BFF dex la utk explainkan persahabatan korang macam mana. moga2 boyfie dia faham

emezul said...

cite dex ni same sebijik ngn cite aq.. aq de bes fren ngn mangges.. laki la dak tu.. bf aq kdang2 tros bedmud klo aq ckp aq de study grup ngn mangges.. xdela..kiteowg besfwen 3 owng je..aq, mangges n nadia.. klo study sesame pon betige je.. tu pon die da pandang slek je,, isy.. ape yg aq wat.. senag je.. wt bodo je.. nti lelame bek la tu.. xpayah takot2..yg penting hubungn kiteowg suci..xde niat len cz kiteowg ni mmg ditkdirkn tok jd bff je.. lelme nti die paham la tuh..

iera said...

Laki mmg kuat cemburu kot. Iera b'gmbr dgn laki mse dinner hr tu pon dia dh jeles. Tu...bkn rapat pon.

Myb dia rse t'ancam gak. kot2 dex lgi handsom de dia. Dia tkot awek dia t'sangkot kat dex kot

Afzainizam said...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

mana ade lelaki kuat cemburu... cuma lelaki kuat merajuk lah....

cinta kang kadang hadir takleh dipaksa....

kang kadang cemburu memaksa sesuatu berlaku... takmustahil banyak kesukaran yang kena ditempuhi nanti... susah gak ye....

sasha* said...

biasala.lekai dex.mane boleh tgk gf dia rapat dgn lelaki lain.mungkin dia risau korg boleh lebih dr kawan.maybe dex kene explain kt bf girl ni

Lya Colours said...

cemburu kot

tp x salah pon laki kwn baik dgn pempuan tp mesti ada batasan la untuk mengelakkan kes2 cemburu ni

ape2 pon, slow talk la. x best gak kalo gaduh2 ke ape kan

ceah pandai2 je aku bg nasihat. huhu

SyuQ said...

biasa ar mcm tu. aku da hadapi. BFF ngn 1 gurl lbh 6 tahun.

alhamdulillah, kitaorg kwn lg smpi hr ni walaupun byk halangan menimpa termasuk kes dex kat atas tu.

explain kat BF BFF dex apa hubungan korang sebenar. dulu aku sggp bersemuka ngn BF BFF aku tu. supaya dia fhm situasi kami.

x semua org boley accept lelaki berkawan baik ngn pompuan.

Jawa a.k.a USERMODE said...

cakap aje cirect bro ngan bf dak pompan tuh, "kalo ko rase ko tak boleh jadik lagik baik dari aku untuk dia, then lepaskan dia (walopon bukan kat aku) sbab ko jeles tapi ko bukan amik action. kalo dah tau jeles, then jadiklah lagik baik... aku just BFF, ko tuh BF. sengal~!"

oh, BFF pompan takde hal le. aku pun ader BFF pompan. yang penting BF dia jangan jadi bodo... kalo tak sebagai BFF, aku sendiri nasihatkan supaya tinggalkan aje. hahaha...~!!

hans said...

aku rasa cemburu
memamg BFF..tapi dia rasa macam lain lah sebab nampak ko dgn orang lain
selalu dgn dia jer

DaHLia said...

jawapan utk soalan dex:

1. dia takut kedudukan dia tergugat tu..

2. buat2 biasa jer kalau dex mmg xder perasaan apa pun...

3. tiada yang salah kalo xde niat pun nk rampas awek dia

4. xsalah kalau tau batasnya

5. sebenarnya mmg susah sbb perasaan tu selalu mengganggu hati kita :)

6. bukan gurauan, dugaaaaaannnnn..

:) small matter jer tu :)

soalan sis: dex ade hati xkat BFF tu?

Aus MeLankoLik said...

oitt , entri ape ni ..
hahahak..
entri angau ??
hahahak .

jane said...

jeolousy

maybe...

Bulan Yang Menggantung Di Langit Osaka said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cinta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suck!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak suka tak sukaaaa

SacredScarlet said...

Dia jealous ler... tapi Dex buat bodoh sudah hehehah!
Coz ternyata you and the girl cuma friends aje. Try satu hari keluar bertiga lah, so BF dia can get to know u better?