28 April 2010

BOWLING : TANGAN PANAS! ELAK H1N1

salam sejahtera semua
selamat pagi
terlebih dahulu dex nak kemaskan sedikit
blog dex yang agak sedikit
bersawang2 ni
kenapa bersawang?
latihan boling yang agak membina
myebabkan tangan dex terketar2
huhu

ni pe kes ni? sampai tertido kat lane boling ni?

apekah kaitan boling,
tangan panas dan H1N1 ni?
tetibee je dex ni kan?
saje je dex buat tajuk entry macam tu
sebab dex seolah terpanggil untuk buat
khidmat pesanan masyarakat
mengenai penyakit yang dashyat ni
di mana sekarang ni
sedabg memberi gelombang yg agak kuat
kesannya
dalam kita menjaga langkah2
pencegahan, ianya tetap datang lagi
apekah ia?
H1N1
kenal kan apekah perkara ituu?
same2lah kita menjaga kebersihan
dan dapatkan vaksin secara percuma
di mana2 klinik kesihatan
sekiranya ada gegala2 tersebut ya
sekiranya menyentuh barang2
yang agak 'public'
basuh tangan sekerap mungkin
dex selalu pesan kat diri sendiri
sila alert ya!

kerana pusat boling adalah
tempat awam dan barangannya
memang public figure gituuu
lepas habis aktiviti,
berdobilah tangan ni
ngeee


*alamak-dah 2.44am! japgi kul 9am nak kene ready utk latihan lagi ni!
*ini adalah entry auto-post pertama dex
di kala uols membaca entry ini, dex sedang membaling ketulan bola boling 14.5lbs!
sekian, jumpa lagi di lain entry nanti! luve luve


21 comments:

Natasha said...

wahh..mau ganti shalin zulkifli ker???hahah gud luck dex

Lya Colours said...

jaga kebersihan ye
jgn lupa guna dettol liquid tuh

rizal jabai said...

wow..ni kompem kalahkan shalin zulkepli 1 ari nnt....gudluck ye

Syahrul Iman said...

dex..tido lambat-lambat nanT mamai plk sok pagi..jgn baling bola masuk longkang sudah la..haha

~~dieylah~~ said...

lame nye x sentuh bola bowling ni..huhu...ol da bes dex...mesti power punyerrrr...:DD

cik bunbun said...

itu bukan tidola dex.
itu pensan. hohoo!;P

rossoneri said...

wah siap pakai alat tuh lagi...hehehe..happy berbowling dex!!

~ ReD ~ said...

hoh! dex terbaring kat lane bowling ke?hehehe

SyuQ said...

gud luck dex for da tournament

ParkAir said...

THIS IS SPARTA! EH BOLING!!!

AkU said...

Tngan spe tu dex??

Afzainizam said...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~@@@@~~~~~

ummmmm..... boling aku tak pandai... tapi pernah jadi juara longkang berturut-turut 3 taun tanpa kalah...

beb... kena jaga tu bukan setakat tangan aje kena sapu dettol lequid lubang hidung ko kena sapu dettol biar segala kuman mati kat hidung...

yup kalau nak lebih baik buat vaksinasi H1N1... Mencegah lebih baik dari merawat

fara myra said...

yeahhhh.
chayokk chayokkk k.
u can do it :)

*bowling? best best :)

sugar2 kapas strawberry said...

ok..sy mmg xpnh main boling.
hihi
dan xreti main..pape pon dex berlatih la bersungguh2 ye ;)

Syafiq Kadiran said...

wohh!!!!
jom2 maen jom maen!!!

NaNaJoe said...

hye dex..han sanitizer tu jgn lupe..tu yg paling penting...hehehe~~

HaiDa HiDa said...

wahh.. dex ni mesti teror main boling kan..

apa2 pn baguslah sbb ingat mnngingati perihal H1N1 ni.. sama2 kita mencegahnya..

ati said...

wahh.. boleh ajar.. kite pon bley r sket2 men boling.. tp x bape nak pegi kalo point tu.. tp bley r jadi geng ni.. handguard pon same color n jenis.. huhu..

maCy said...

dex champion bowling skg~ huhu

Aidi-Safuan said...

hahaha... hebat tol berjaya kaitkan h1n1 ngan boling .:p

jane said...

aku tak pandai main lgsong
hahahhah

p/s: ko blh keje kat kmntrian plncongan
hahhahhaha bagus ulasan ko
hak3x