21 April 2010

KHIDMAT PESANAN RINGKAS KEJAM?

selamat pagi semuaa
semuga dimurahkan rezeki ya
dengan beberapa pertanyaan kepada uols :

ni pe kess nih?

1. best tak ada hanfon yang boleh berfungsi menghantar dan menerima khidmat pesanan ringkas yakni SMS nih?

2. adakah SMS membantu?

3. adakah SMS kadangkala atau selalu bertindak terlalu kejam kepada kita sebagai pengguna dan seterusnya menjerumuskan diri kita ke dalam kancah kesusahan?

4. pernah anda menerima SMS berunsur 'honaq'(tak senonoh) contoh : 'sila dapatkan video panas-bla bla bla-hantar ke 39xxx dan perkara2 berkaitan perjudian?

5. adakah SMS masih releven digunakan lagi?

6. bagaimana cara untuk membendung dari kita terus tertipu?

telefon rumah lebih selamat?

jom kita tengok ape yang berlaku di
Kota Bharu, Kelantan
apabila seramai 17 orang
telah tertipu dengan
penipuan tawaran hadiah cabutan bertuah
berupa wang tunai
dan seterusnya telah merugikan diri sendiri
anggaran antara RM 1,000 hingga RM 5,000

sumber : KOSMO

hmm..bukan sikit tuu
memang lah duit boleh di cari
tapi..kalau dah rugi sebegitu banyak,
camner nak buat tu?

"Jumlah keseluruhan kerugian mangsa yang antaranya terdiri daripada pegawai tinggi kerajaan, pegawai perubatan, pelajar universiti, guru, pesara dan pekerja swasta itu sebanyak RM33,825."
kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Kelantan,
Supritendan Hamzah Alias

*jangan percaya sms2 yang selalu menipu ni
*JOM! join NUFFNANG lagi best


26 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

aku klu dpt sms mcm tu terus delete

maCy said...

banyak kali kne..
egtkan msg dari org tersayang (bajet ade..hua3)
rupenye msg tidak bermoral itu..
On Panas~ nympah je..huh

~caSteRsugAr~ =) said...

aah kn...slu dpt msg yg x perlu tu...huhuuhuhh...baek padamkn trus dr inbox anda=)

Trojan said...

cm2 sms pnh dpt...sume ak delete...
sms dri kwn2 org org pnting jer bace...
sms yg xbergune sume delete...

DeeDee said...

soalan no 5: sms still relevan. especially klu nk sms nk inform org ofis sampai keja lambat. kahkahkah

rizal jabai said...

beli public fon je sng...nk gune taruk duit..pastu sewa kt org...hehe

Lya Colours said...

jgn mudah terpedaya dgn meseg2 y kata kite menang wang ribu riban ni.. nyata lagi sahih menipu

~ ReD ~ said...

sama la macam FAIZ

x percaya pn sume tu

fara myra said...

hish hish.
ade lagi ke org prcye msg cm tuh.
mmg ta blaja dri kesilapan org lain la. huhu~ ignore & del je msg tuh~:)

adikqimie said...

delete terus je... malas nak layan sms yang nhahapapa ni

Sharinginfoz said...

sms penting tapi kalau yang bersms beratus2 kali sehari baik telefon atau jumpa aja kan kalau yang dekat

Buffered RM13.06

Gaji Berapa Kena Income Tax???

sugar2 kapas strawberry said...

hoho..sy slalu dpt msg cmni.tp xlyn pon..hihi
buat bodoh suda...
sah2 menipoo kn?

||| PöJìé PööH ||| said...

hahaha funny lol

sasha* said...

org yg pecaya tu bodohla.duit takkan dtg bergolek kt kita apatah lg kt sms haha

^ ZuMaWaMBa ^ said...

salu je dpt sms yg PANAS2 nih!
ekekekee~

Ms.Independant said...

pena dpt menang rm10K dr Power Root lg...
Ntah ble mase bli power root ntah!
tak logik lgsg!

nas aliff said...

kalo aku dpat sms mcm tu..
taw laa aku nk sembor pe kt dye balek..
hahahaha

rossoneri said...

hohohoooo, baca perkataan pertama, terus delete..hahah

cikwanik said...

skg ni bkn sms je.. kol pon ade gak jenis2 menipu.. menang cabutan no celcom la ape la

Aus MeLankoLik said...

aku percaya kalau sms die letak name sekali cnthnye ,

dari gadis comel , hahahak .


dex , aku dah dapat email kau .
sat naa , aku ngah exam , hahahak .

ParkAir said...

yang pelik nye ramai gak golongan fofesyonal yang tertipu, heran betul aku.

Afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

banyak aku dapat massege cam tu... menyusahkan aje nak padam berkali kali... bukan boleh kaya pun kena tipu adalah... bagus lah ko ni saling ingat mengingati...

beringat sebelum kena... usah terpedaya ye kang kawan....

AkU said...

hummmm..spe sroh nak dapat duit senang..there's no such thing as free lunch..

FITRIHADI said...

laa ada lagi yg percaya..saya kalau dapat sms menang duit tu memang maki hamun balik..semua benda keluar..haha so korang pun pakat la maki hamun supaya terbuka hidayah penghantar sms durjana tu :p


yang ada hp canggih tp takde credit,
- fitrihadi.com -

M!Er4N said...

bahaya btl skrg ni..smkin maju tknologi, penjenayah pn smkin maju gak.

eyes143.. said...

lau dpt msg2 spam cm tuh.. tayah ler nk caya bagai neh..