31 May 2010

LOVE YOU SILENT READERS A.K.A ANONYMOUS


salam pagi isnin yang murni
dah dua tiga hari dah
dex
tak update blog ini
kita tak terlepas dengan kesibukan
yang melanda
sekali sekala kan?

dex buat
entry ni sesaje je
dex nak warming up utk hari ni
nak kasik semangat balik
buat entry banyak2 yo!

ENTRY MENGENAI DEX BEGITU SAYANG KAN
SILENT READERS A.K.A ANONYMOUS!
uols minat dgn entry hiburan ea?huhu

terima kasih kerana
sudi menerjah
blog dex
yang kehitaman
dan
sedikit 'weng2' ni yek!
hahaha

*"do keep in touch!"



26 May 2010

OH MANUSIA! SANGGUP ENGKO PAKU KEPALA KUCING ITU! ENGKO INGAT KUCING TU PONTIANAK KE?

sebaik2 ciptaan-Nya

salam mesra semua
untuk entri kedua dex hari ni..
rasa marah pun ada gak
bila perangai manusia ni
pelik dan menjadi2 sekarang ni

di manakah nilai perikemanusiaan
sebagai manusia
sesama makhluk ciptaan-Nya
di muka bumi ini?

ada ke patot pegi paku kepala kucink?
engko ingat kucink tu pontianak ke hape?
nak paku2 kat tengkuk MAYA KARIN mcm
dalam filem PHSM?

pelik memang pelik..

cuba tengok ape yang manusia sekor ni dah buat
sumber dari KOSMO
dan hasil carian dex
dalam dailymail.co.uk/news
apelah salah yang kucing ni buat kan?

*kalaulah kucing ni mati, merasalah org yang buat tu!
tiap2 hari kene kaco ngan HANTU KUCING PAKU!
*kehidupan secara harmoni bersama blog! ;D

FIRST TIME DAPAT COMMENTS CAMNI!


salam sejahtera semua..
pertama kali dex dapat
comments macam ni
dex tak akan approve comments ni
takott! nanti ribut blog dex ni
dex snap-shot
buat kenangan ya!


*sayangilah blog anda!

23 May 2010

SHAHIR AF8 @ AHMAD SHAHIR ZAWAWI : TAHNIAH : SELAMAT DATANG KE PERSADA HIBURAN : TERUSKAN JATI DIRI ANAK MELAYU!


siapakah jejaka ini?!

hasil carian dari google

tahniah dan ribuan tahniah
kepada
Shahir

tahniah juga kepada ASTRO Malaysia
kerana berjaya mengolah
dengan jayanya
rancangan Akademi Fantasia
dari musim ke musim
mencari kelainan dan
kejutan!

satu transformasi telah berlaku

dan semamngnya rancangan ini
berjaya melahirkan
ANAK2 MELAYU
YANG BERKUALITI
DI PERSADA HIBURAN
uols perasan tak???

dan, malam ini..
seperti yang dijangka...

sumber : KOSMO

sememangnya keputusan
yang tepat
dan sememangnya
MEMUASKAN bagi dex
sebab :

1. beliau menunujukkan jati diri yang kuat sebagai anak melayu
2. beliau mempunyai pakej yang cukup lengkap
3. semuanya berbaloi2lah ujian terhadap beliau dalam akademi tu
4. melakar sejarah julung kalinya bg peserta AF MASUK menjadi juara!

*blog dex termasuk antara ribuan blog yang ada tajuk Shahir AF8 untuk hari ini-PERCAYAALAHH ;D
* mungkin Dato' Siti jadi pengetua musim depan?

20 May 2010

MASAK DENGAN MENGGUNAKAN LAPTOP?


jangan mencuba ini di rumah

boleh masak dengan laptop?
ekceli, sekarang kalau kita kempingin nak masak,
cari je kat dalam tenet ni
semua ada
cuma jadi dengan tak jadi je masakan tu
bab gunakan laptop tu,
sememangnya lah kita gunakan laptop dan pc
serta talian internet sekiranya nak cari resepi tu
tapi, jangan nak cuba2 masak telur macam gambo
kat atas tu
jangan sesekali mencuba ya
nanti rosak abis
camner?-ngeee

satu laman web yang cool!

entry dex kali ni,
dex nak dedikasikan kepada
uols yang tetibe je rase nak ke dapur
nak cuba masak resepi baru,
kot2 asyik2 resepi dan rasa yg same je kan?

masakan melayu, cina, india, barat dan lain2?
dengan menggunakan teknik
fry, bake, steam, grill, roast, braise dan lain2?
bagi menyediakan hidangan yang pelbgai
untuk org tersayang

best kan bile ramai2 berkumpul di rumah
sesekali merasai hidangan yg di masak
eksklusif hasil air tangan sendiri
haha-ape la yg dex meraban di petang ni kan?
ok, sebenarnya dex terjumpa website ni

terus dex daftar jadi ahli
tak rugi dan tak salah kan?
sekurangnya2 ada ilmu yang kita sedut dari sini

tengok tuu-budak pakai helmet tu lagik!haha

kalo sebelum ni hanya makan je
tapi asal usul makanan dan cara makanan
tu diolah tak tahu langsung

yang menariknya laman web ini
kita boleh pilih ape yang kita ingin masak
mengikut pilihan yang di beri..
nak senang, nak yg expert?semua ada di sini
atau boleh je pergi ke enjin pencari
type ape yang teringin nak masak tu
terus shout2 kat dalam tuu!gigih betoi!haha

semua ada..
nak kongsi masakan sesama member..

tips...
resepi dari chef2 kat situ..
semua ada!

semuanya dilengkapi dengan video
(boleh terliur tengok dorg masak!)
(jangan lupa sediakan tisu ya!haha)
dan secara tak langsung,
semuanya menjadi mudah utk diikuti!
menarik kan?
ape lagi..laman web ini
sememangnya menarik! (TRYMASAK)



18 May 2010

DEX DAH ADA FACEBOOK!



bising je dex ni kan?

pastu, nape masih takder facebook lagi kan?

padahal ramai yang dah berzaman ada facebook ni

bukan pe, dex fokus kat blog dex je
dan dex lebih minat ke arah blog

create facebook pun sekadar nak melengkapakan
perhubungan dengan uols k..


sebelum ni ramai je yang bertanya :

ada facebook ke dex? tak kan lor takder facebook kot?

ok2 hari ni dalam sejarah..
dex dah create akaun facebook

search name :

dex perlis

JOM meriahkan suasana FACEBOOK!

*tenet agak slow arini-nanti malam harap2 laju
leh blogwalking dengan expressjayanya ;D

17 May 2010

TIADA LAGI MONDAY BLUES : JANGAN LAH JELES SAYANG...

faham2 je lah kan
bile tiba hari isnin..

tapi..
kami sebagai rakyat
negeri PERLIS hari ini
bergembira menyambut
hari yang mulia ini..

selamat bercuti kepada semua
rakyat negeri PERLIS!

DAULAT TUANKU
SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN
HARI KEPUTERAAN
YANG KE 67
DULI YANG MAHA MULIA TUANKU RAJA PERLIS

Sedekad bertakhta Raja Berdaulat,
Rakyat sejahtera negeri berkat.



*sumber dari-KLIK SINI

15 May 2010

VIDEO : KETAGIHAN BOLING YANG MELAMPAU!


wish me luck

for pertandingan boling esok!

enjoy tiz vdeo
video

*dashyat tak? haha ;D

12 May 2010

SHREK 'REAL' BERKAHWIN?


ni pe kes ni? terkejar2 nak ke mane?

selamat pagi
semuga hari ni menceriakan
begitu juga dengan hari2 yang
akan mendatang..

sebelum ni kita hanya
tengok shrek di alam kartun 3D kan?
jom gi tengok nanti
Shreak Forever After
yang bakal ditayangkan di pawagam
bedekatan anda pada 20 Mei 2010
di bintangi oleh
Mike Myers,Cameron Diaz,
Antonio Banderas dan Eddie Murphy
di arahkan oleh
Mike Mitchell

hari ni dex nak bawakan kepada anda
betul2 shrek
si hijau yang gagah ini
di alam realiti!
bace berita ni ..
(sumber dari : KOSMO)

Sepasang pengantin baru, Tracey dan Viv Williams berkahwin dengan memakai kostum gergasi hijau atau ogre seperti watak utama filem animasi, Shrek, sekali gus mencetus trend terbaru untuk majlis perkahwinan.

Enggan memakai gaun putih tradisional,
pengantin perempuan, Tracey, 33,
sebaliknya menyapu cat hijau pada tubuhnya
d
an dipadankan dengan telinga serta rambut palsu berwarna merah menyala
untuk hadir sebagai Puteri Fiona
manakala suaminya, Viv mengubah dirinya menjadi gergasi hijau, Shrek.
Bertambah meriah apabila ramai tetamu turut memakai kostum watak-watak filem animasipopular tersebut.

"Pengapit lelaki berpakaian sebagai pahlawan bernama Monsieur Hood,
ibu saya menjadi pari-pari atau Fairy Godmother
manakala pengapit perempuan hadir sebagai gadis jelita Snow White," katanya.


*sape dapat nuff buffering Shrek Forever After angkat tangan...-ngee ;D

11 May 2010

ANGELINA JOLIE TAK KAHWIN2 SEBAB BENDE NI KE?


kesian akak Angelina Jolie kan?
ni timbul persoalan pulak..
nape dia tak kahwin2 dengan Brad Pitt
last2 tahu2 dah berpisah..
sedih kan?

adakah di sebabkan tidak dapat
mencari pengapit yang sesuai?
akak Angelina Jolie
terus menangguhkan perkahwinan dia
lagi dan lagi
oleh kerana disebabkan
tidak dapat mencari kelainan

adakah sebab bende ni juga?
v
v
v

tak pasti nape gambar dalam KOSMO online sekerat je

berita tersebut dari KOSMO hari ini
terus telah mencetuskan fenomena
di mana haiwan menjadi pengapit
perkahwinan.

Anak kanggaru yang diberi nama Joey itu telah diselamatkan oleh pasangan tersebut setelah mereka menemuinya di dalam lumpur berdekatan bangkai ibunya dalam tragedi kebakaran hutan pada 7 Februari tahun lepas yang telah mengorbankan 173 orang dan dilaporkan 414 cedera parah.

nak tengok lagi hasil carian dex
mengenai berita ini?
ni dia..
anak kanggaru yang bertuah

gambar penuh bagi gambar sekerat KOSMO online tadi
Perkahwinan mereka diadakan di sebuah ladang
di Deans Marsh dengan dihadiri oleh
80 orang tetamu pada Mac lepas.

teka..kanggaru ni dengan budak2 mane lak ni?

Inilah dua anak perempuan Gilly Richardson dan John Hughes Brooke, 5, dan Holly, 4, serta "the latest addition to their family".

*kalau lah Angelina Jolie terjah blog dex ni..hmm (mood : verangan..tetttt)

10 May 2010

MIMPI BOLING DALAM MIMPI


krooh krooh..

tetttt teetttt teetttt
tetibe je berdering hanfon

memecah keheningan mimpi siang hari

dex : helo

coach : dex ka'a ni? (dex ke tu?)

dex : ha'a la'a (ye lah)

coach : awat so'ora hang lain? (nape suara awk lain?)

dex : bha'ru bha'ngkit tido'oq kot (baru bangun tido kot)

coach : hang bha'ru bha'ngkit tido'oq?! (awk baru bangun tido?)

dex : tetido'oq siang la'a (tetido mase siang)

coach : dia ka'a.. (ye ke..) ni nak tanya,hang nak mas'ok ka'a lawan nanti? (yang dimaksudkan adalah pertandingan boling tu)

dex : adeh, tengah piki'aq lagi ni tak ta'o nak mas'ok ka'a dak (tengah fikir lagi ni tak tahu nak join ke tidak)

coach : tak payah duk pikiaq na'a..hang masuk ja..semua belanja pre'e, ada sponsor na'a (tak usah fikir lagi, semua perbelanjaan ditanggung, ada penaja)

dex : hmm..dia ka'a? (ye ke?)

coach : sat' lagi meise'h ba'gi nama dengan alamat rhu'mah (jap lagi sms bagi nama dan alamat rumah)

ni pe kes ni?

lepas sms semua tu..
tup2 teros tertido balik
pastu bangun2 tadi..
teros check balik hanfon,

ingatkan mimpi dalam mimpi dah
tapi..
yaaa..ini bukan fantasi lagi
tapi realiti yang harus ditempuhi-huhu

*dex jarang tido siang, kecuali kalo letih sangat je.
*betul ke tido siang tak bagus?dan kalo tido pun, hanya boleh sekejap saja?
*tetibe rindu menjelma kat blogger MACY & AUS!

08 May 2010

LEBIH HEBAT DARI ANGELINA JOLIE?

selamat pagi..
percaye atau tidak?
ada sesuatu
lebih hebat dan vouge
dari Angelina Jolie?

saat2 kegemilangan akak angelina diragut sama sekali

mane tidaknya
cuba bace ni

"Setiap kelopak bunga anggerik itu jika dijual boleh mencecah harga setinggi £5,000 (RM24,027) dan pokok tersebut dianggap sebagai amat bernilai kerana sebahagian besar tumbuhan lain yang berusia 100 tahun sudah pun pupus." - Agensi

ini dia..
diva sejati
hehe

The Lady's Slipper


akak angelina ada camni?
hehe

Spesies anggerik The Lady's Slipper berusia 100 tahun itu dikawal di sebuah kelab golf di Silverdale, Carforth di sini dan ia dipantau 24 jam menerusi kamera litar tertutup (CCTV) dan beberapa anggota polis peronda. Pokok bunga anggerik di sebuah padang golf di Britain terpaksa diberi kawalan keselamatan paling ketat apabila ia dijangka mengeluarkan bunga pada bulan ini.

*entry ini bawakan kepada anda oleh KOSMO

07 May 2010

MAKANAN YANG MULA2 SEKALI MASUK PERUT DEX UNTUK HARI NI!


lapo ke dek non?

terasa tenang bile buat entry kedua
untuk hari ni
mane tidaknyew
waktu senje macam ni
dengan bunyi cengkerik
melambai2 kedatangan malam
warna awan langgit kemerah2an jingga
syahduu dan sayuu
terasa gituu
haha

arini dex jarang makan
nak tengok makanan yang 1st sekali
masok perut
dex untuk arini?
nah..


roti protein tinggi tuna dengan kacang panggang n teh ais


nampak myelerakan ke idak?

ini sandwich tuna
yang dex makan pada
pukul 2.50ptg tadi

jom kita tengok dua menu lagi
yang di makan oleh dua orang member dex
yang sememangnya sukaaa makann
ni dia


kentang goreng dengan fresh orange?
makan pelik macam lady gaga betul

nasi putih, telur dadar, sup daging n teh tarik

*kalau ada sepuluh komen menu ni nampak sedap,
dex akan perkenalkan restoran yang amat unik ini nanti.
*mane lah tahu kan..kot2 tercari2 antara restoran yang best gak kat Perlis ni..
*1st entry untuk lebel funmakan

SEMUA BENDE KO NAK GEBANG KE?ASTAGA..


serabut gak ler
omg..
not my taste
lah
bile ade orang suka menunjuk2 ni kan?
biarlah asalkan dia bahagia
selamat berbahagia lah ye
kan dia SEMPURNA..

hasil dari tunjuk menunjuk
tu berkesan
semuga ape yang awk buat tu

membuahkan hasil


soalan :
adakah satu langkah yang bagus..
sekiranya kita hanya mendiamkan diri
?

padahal..
peringkat kita lebih tinggi dari dia
konon ape yang dia tunjuk2kan tu
dah ketinggalan dah..
malu je kan bile berperangai macam tu?


cermin kan diri anda
untuk
kesihatan jiwa anda
wahai si penunjuk2
gelakkan dia..

lagi satu bende, ingat sikit
dari mane kita asal
kalau yang Maha Berkuasa
tarik semua tu..
tak sampai sesaat pun
kita hanya mampu merancang
Dia yang menentukan segalanya
BE DA SIMPLE IS DA BEST!

*1st entry yg amat ringkas dari dex *mood rehat tangan ;D
*dex tak reti nak show off-kat mane nak belajar ea?
ade kelas tak?

02 May 2010

DEX JOIN BOWLING TOURNAMENT KAT SENTOSA, SINGAPORE?


Sentosa Island, Singapore?

salam satu malaysia
salam muhibah
tanpa menoleh kanan dan kiri
terus dex buat entry ni
nah
tup tup tanpa angin
yang kencang terus
join perlawanan tenpin boling kat
Sentosa, Singapore
masalahnya ade pusat boling ke
kat situ?-ngeee-
tetapi..
sebenarnya kat sini..

Sentosa, Alor Setar, Kedah
ada transformers terselit di situ ya
terserlah ketransformersannya

apa yang depa(diaorang) duk buat ni?

retak?
takot kot

tempat yang agak menakutkan bagi dex
tapi mujurlah
venue perlawanan di tukar,
dan perlawanan
tersebut bukan di sini
seterusnya
di tunda pada
8hb April pulak dah
tanpa berlenggah masa
dan tak mahu cakap ape2 lagi
terus kami
(kami?-kawan2 boling amatur perlis kot)
(masih mentah)
haha

memblahkan diri ke tempat ini


Pro Shop,
City Plaza, Alor Setar, Kedah
Usha2 bola2 panas!
setting pe yang patot
prepare lagi utk perlawanan yg akan datang tu

seterusnya ke Tesco,
Mergong, Kedah
yang sememangnya hapening abisss!
dapat snap satu pic ni je
perut tengah bergelodak kelaparan that time
tambah lak
tengok gambar ayam tergolek
kat atas tuu

ada hikmah disebalik
perlawanan yang ditunda ini
ada masa lagi seminggu untuk
bersedia secara serius


*dex akan reply semua comment2 uols!luv luv
*nanti dex reply bace entry2 uols yang vouge gituu..tungguuu
*dalam proses pembelajaran lontaran bola secara sempurna.