20 May 2010

MASAK DENGAN MENGGUNAKAN LAPTOP?


jangan mencuba ini di rumah

boleh masak dengan laptop?
ekceli, sekarang kalau kita kempingin nak masak,
cari je kat dalam tenet ni
semua ada
cuma jadi dengan tak jadi je masakan tu
bab gunakan laptop tu,
sememangnya lah kita gunakan laptop dan pc
serta talian internet sekiranya nak cari resepi tu
tapi, jangan nak cuba2 masak telur macam gambo
kat atas tu
jangan sesekali mencuba ya
nanti rosak abis
camner?-ngeee

satu laman web yang cool!

entry dex kali ni,
dex nak dedikasikan kepada
uols yang tetibe je rase nak ke dapur
nak cuba masak resepi baru,
kot2 asyik2 resepi dan rasa yg same je kan?

masakan melayu, cina, india, barat dan lain2?
dengan menggunakan teknik
fry, bake, steam, grill, roast, braise dan lain2?
bagi menyediakan hidangan yang pelbgai
untuk org tersayang

best kan bile ramai2 berkumpul di rumah
sesekali merasai hidangan yg di masak
eksklusif hasil air tangan sendiri
haha-ape la yg dex meraban di petang ni kan?
ok, sebenarnya dex terjumpa website ni

terus dex daftar jadi ahli
tak rugi dan tak salah kan?
sekurangnya2 ada ilmu yang kita sedut dari sini

tengok tuu-budak pakai helmet tu lagik!haha

kalo sebelum ni hanya makan je
tapi asal usul makanan dan cara makanan
tu diolah tak tahu langsung

yang menariknya laman web ini
kita boleh pilih ape yang kita ingin masak
mengikut pilihan yang di beri..
nak senang, nak yg expert?semua ada di sini
atau boleh je pergi ke enjin pencari
type ape yang teringin nak masak tu
terus shout2 kat dalam tuu!gigih betoi!haha

semua ada..
nak kongsi masakan sesama member..

tips...
resepi dari chef2 kat situ..
semua ada!

semuanya dilengkapi dengan video
(boleh terliur tengok dorg masak!)
(jangan lupa sediakan tisu ya!haha)
dan secara tak langsung,
semuanya menjadi mudah utk diikuti!
menarik kan?
ape lagi..laman web ini
sememangnya menarik! (TRYMASAK)



19 comments:

Alyssa Villamor said...

hehe mmg best bile kte masak,
tpi berdebar je kalu bagi org makan, takut dorg complain tak sedap..huhu

hans said...

nanti nak try join la
cam best je
dex..hang minat masak ka?
nanti leh suruh ang masak untuk aku
nak juga sekali sekala merasa masakan abang dex dari perlis nih
hohoho

Miecyber said...

Memang mudah cari resepi kalau ada internet...:D

AkU said...

SEDUT...??

Yatre Hayati said...

kalau maka kita taw kita join...suka a dia..goyang kaki..sebab tak yah nk kena masak agy..kita yang kena..hahah

rossoneri said...

eheheheh, bagus dex,t ley tolong wife masak ye

jaya jr said...

nanti klo duk hostel boleh laa selalu tengok my masak..haha

cik bunbun said...

dex. terkedu

>__________________<

bagusla dex! hahahahahaha. oke bunbun nak bukak hati nak belaja masak ni. kekekekeke:P

cik bunbun said...

dex. terkedu

>__________________<

bagusla dex! hahahahahaha. oke bunbun nak bukak hati nak belaja masak ni. kekekekeke:P

rizal jabai said...

wahhh..pasnih dex bole bukak kdai mkn,pastu masakkn utk ijai dan kwn2 blogger yg lain.

x sabar nk rase air tgn kaki masakan dex..hehe

maCy said...

dex da tuka profesion, dari atlete bolin da jd chef.. hehe

Lya Colours said...

sukeee web ni
thanx dex
sharing is caring
hehe

Aidi-Safuan said...

alamak dex! aku da termasak telur guna laptop aku. so how?!

RaMa2UnGU said...

waaah..cooooolnye page try masak tu....

Krole said...

hehehhe...tq....leh men masak2 pas ni...:)

nuriz said...

nice info.tak sangka lelaki pun suka masuk web psl memasak hehe

sugar2 kapas strawberry said...

dex pon suke masak gak ke?hihih

bgs2.boleh jd suami mithali nih ;)

Afzainizam said...

Untuk tatapan sahabat semua ~~~@@@~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

soory lama tak ziarah kat sini, sorry...sibuk sangat sekarang

wooo mcm macam ado dari utara keselatan timur kebarat....

gua nak masak telur kicap pun dah ado kat sini... gua nak masak air pun dah ado gak kat sini... ape lagi klik aje...

nazreenhashim said...

mesti try cuba test masak air pulak atas lektop..
jadik ke...?
hahaha..