13 June 2010

"KAMI" DAH DATANG!!! AWAS! PERNIAGAAN "FAST FOOD" DARI BARAT! "KAMU" DALAM BAHAYA!

salam sejahtera
selamat berhujung minggu
di hujung2 minggu dah ni
jap lagi dah nak masuk
hari isnin dah..

dex harapkan hujung minggu uols
hebat dan ceria extravaganza hendaknyew!

tajuk entry dex kali ni
macam cari nahas je kan?
tapi..
TIDAK SAMA SEKALI
nak tahu kenapa?
JOM
ikuti rentetan aktiviti hujung minggu
"makan tido dex"

1st, dex datang kat satu
restoran ni..
dex berbangga jadi salah sorang
ANAK JATI PERLIS
sebab wujudnya restoran dan
rangkaian perniagaan TOTALLY MALAY
yang super-dupper besar!
SEMEMANGNYA
MADE IN PERLIS!

setelah di gebang2 oleh
kawan2 n family dex..
salah satu menu kat sini adalah..
SATE AYAM ORGANIK HPA
satu set RM 10.00
ada sepuluh cucuk
WHAT???!
satu cucuk RM1.00?!!!
ok..,jangan terkejut lagi..
sebab next auto entry dex
pada esok pagi
akan jelaskan semuanya
hahak
(tgk kat resit tu..ade tak
caj perkhidmatan n bla2 bagai?)

sementara tunggu sate tu siap..
dex ada snap2 sikit..
malam ni upload pic kat pc
baru perasan..
dua org staff kat dapur tu..
tengah tgk dex snap pic dorg
tgh keje..
hahaha
alamak..malu malu..
sorry uols..tak sengaja.ngee.
ni pulak fokus dekat...
bukan bro yang tgh bawak makanan tu lerrr
tapi tengok kat atas tu..
yang dalam bulatan separa bulat
yang telah diedit oleh tangan
tak berbedung dex ni..ngeeee
(sorry uols..edit cukup syarat je ni)
ada LCD Flat Screen TV..
(M**&KF* tu ado??takder kan??-tahu takperrrr)
sememangnya myegarkan...
sambil menunggu, dex oder koko radic ais..
fuhhh..uols patut cube..
ade cherita disebalik pesanan radix koko ni..

dex : kalau beli kat sini leh dapat point tak?
sebab my mom ada no. ahli..
cashier : boleh, tapi melebihi RM10.00
dex : alamak, kene lebih la pulak..ok lah, tambah radix koko tu satu
berape point my mom leh dapat?
cashier : dapat 1 point
dex : ok..syukur.
best of da best!
dalam bulatan satu lagi tu..
restoran lain ado???
(gune penapis teh ado lah kot)

dex cukup2 berbangga dengan
perkembangan perniagaan melayu
di negara kita sekarang..
RADIX CHICKEN HOUSE
adalah salah satu anak syarikat
selain daripada
RADIX FRIED CHICKEN
sememangnya daripada
HPA INDUSTRIES
yang berasal dari negeri dex..

*sekarang dah ada HPA International Center kt Shah Alam..dengar2 bernilai 54juta!
*produk halal t/jawab bersama!
*tunggu kemunculan di bandar2 berdekatan anda!

13 comments:

CheQ PP JoY said...

ala..nape ade kt sne je?kitaorg kt phg nk jgk..hehehe..cheqppjoy jeles!!

NaNaJoe said...

wah2~~
macam sedap jew..
thanx 4 da info..
nana nak try nant kalo jmpe~ :)

risal's blog said...

Nice info gan....

Days said...

penah pegi cnie jgk hehehe

Hasrol Nizam said...

kat jb kompem tak de lagi kan..hmm..

zikeryhassan said...

kwn aku pun ada cerita psal ni. btw, aku suka kopi radix. mai sechawan :)

Lya Colours said...

kat melaka pon dah ada cawangan radix fried chicken kat mydin mall
x pernah cuba lagi tapi dgr2 org ckp not bad jugak kan

nak cuba jugak la one day
siapa lagi nak support melayu kalo bukan melayu kan

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said...

wahhhh,,,

dex mkn kt restoren malayu...

kat perlis ke?..

jauh lh dex.. law dekat dah lme pergi..

RaMa2UnGU said...

patut sikong buatan malaysia..terutama bab mknn..sbb mknn jadi darah daging kan,..

kat semban ni takda lagi la RFC..tapi produk HPA banyak la..heeee

zures said...

bangganya akak jadi ahli HPA..

rizal jabai said...

makin maju menuju 20202 :)
nk yg kt perlis tu delivery sampai s.alam bole x?hehe

rossoneri said...

dex, ada lah tv lcd kat M**, K** tu xpenah jumpa lagi.

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang
Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya...

Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...