17 March 2010

GEMPAR! : NAMA KAMI POKEN!

kami poken!
kami menyerang dunia gajet
kami nak buat kejutan! (motif?)
lepas ni dah takder dah kot
bisness kad tradisional lagi
di mana
kami mampu nyahkan
kad2 tersebut dari

muka bumi ini
haha
sebab kami super-dupper gajet!

contoh bisnes card yg kelako gituu-haha
ihsan : auntie google

nama kami poken

kami diilhamkan oleh
En. Stephane Doutriaux dari Switzerland
terima kaceh tuan..ekeke
kami ade dua variasi gituuu
Poken Spark dan Poken Pulse

PokenSpark berbentuk kartun
memang cute lah
cute je yg jenis ni
sesuai utk peribadi
lebih menarik lagi-badan leh tukar2
macam casing hanfon kat pasar malam tuu

PokenPulse lak
sesuai utk pro2 punya kot
utk koprat2
sbb
reka bentuk dia lebeh eksklusif gituu
lebih up skit dari PokenSpark td tu (kot)

Kami adalah
peranti yg mggunakan
teknologi
Komunikasi Medan Berdekatan (NFC)
dgn jarak dekat secara bersentuhan
semua info dah tersalin,
terimbas dan tersimpan gituuu

lebeh dashyat lagi kot

maklumat laman
rangkaian so-sial pun leh tukar2 gak
cth mcm
Facebook, Twitter n Lindkedln
sesuatu yg xbole
dilakukan oleh
kad perniagaan biasa

kami ade bateri yg leh tahan
selama 6-8 bulan

cuma satu je kelemahan kami
takleh nak lihat secara terus
maklumat kat dalam tu
sbb kene pindahkan ke dlm pc dulu
baru leh tgk-huhu

tapi nanti mungkin
akan keluar versi yg ada
skrin lak kot
tunggu je lah uols

*ini adalah peralatan sama fungsi macam bisness card-cuma ianya berbentuk usb
sentuh, flash-sesama poken,leh dpat data org yg kita ingin berkenalan,
tapi..dua2 pihak kena ada poken ini.
*tetibe gatal nak buat label gajet!ekeke
*pasni tak susah lak nak tukar2 bisness card
tapi, dua2 pihak kene ade bende alah ni ;D