20 May 2010

MASAK DENGAN MENGGUNAKAN LAPTOP?


jangan mencuba ini di rumah

boleh masak dengan laptop?
ekceli, sekarang kalau kita kempingin nak masak,
cari je kat dalam tenet ni
semua ada
cuma jadi dengan tak jadi je masakan tu
bab gunakan laptop tu,
sememangnya lah kita gunakan laptop dan pc
serta talian internet sekiranya nak cari resepi tu
tapi, jangan nak cuba2 masak telur macam gambo
kat atas tu
jangan sesekali mencuba ya
nanti rosak abis
camner?-ngeee

satu laman web yang cool!

entry dex kali ni,
dex nak dedikasikan kepada
uols yang tetibe je rase nak ke dapur
nak cuba masak resepi baru,
kot2 asyik2 resepi dan rasa yg same je kan?

masakan melayu, cina, india, barat dan lain2?
dengan menggunakan teknik
fry, bake, steam, grill, roast, braise dan lain2?
bagi menyediakan hidangan yang pelbgai
untuk org tersayang

best kan bile ramai2 berkumpul di rumah
sesekali merasai hidangan yg di masak
eksklusif hasil air tangan sendiri
haha-ape la yg dex meraban di petang ni kan?
ok, sebenarnya dex terjumpa website ni

terus dex daftar jadi ahli
tak rugi dan tak salah kan?
sekurangnya2 ada ilmu yang kita sedut dari sini

tengok tuu-budak pakai helmet tu lagik!haha

kalo sebelum ni hanya makan je
tapi asal usul makanan dan cara makanan
tu diolah tak tahu langsung

yang menariknya laman web ini
kita boleh pilih ape yang kita ingin masak
mengikut pilihan yang di beri..
nak senang, nak yg expert?semua ada di sini
atau boleh je pergi ke enjin pencari
type ape yang teringin nak masak tu
terus shout2 kat dalam tuu!gigih betoi!haha

semua ada..
nak kongsi masakan sesama member..

tips...
resepi dari chef2 kat situ..
semua ada!

semuanya dilengkapi dengan video
(boleh terliur tengok dorg masak!)
(jangan lupa sediakan tisu ya!haha)
dan secara tak langsung,
semuanya menjadi mudah utk diikuti!
menarik kan?
ape lagi..laman web ini
sememangnya menarik! (TRYMASAK)