13 June 2010

"KAMI" DAH DATANG!!! AWAS! PERNIAGAAN "FAST FOOD" DARI BARAT! "KAMU" DALAM BAHAYA!

salam sejahtera
selamat berhujung minggu
di hujung2 minggu dah ni
jap lagi dah nak masuk
hari isnin dah..

dex harapkan hujung minggu uols
hebat dan ceria extravaganza hendaknyew!

tajuk entry dex kali ni
macam cari nahas je kan?
tapi..
TIDAK SAMA SEKALI
nak tahu kenapa?
JOM
ikuti rentetan aktiviti hujung minggu
"makan tido dex"

1st, dex datang kat satu
restoran ni..
dex berbangga jadi salah sorang
ANAK JATI PERLIS
sebab wujudnya restoran dan
rangkaian perniagaan TOTALLY MALAY
yang super-dupper besar!
SEMEMANGNYA
MADE IN PERLIS!

setelah di gebang2 oleh
kawan2 n family dex..
salah satu menu kat sini adalah..
SATE AYAM ORGANIK HPA
satu set RM 10.00
ada sepuluh cucuk
WHAT???!
satu cucuk RM1.00?!!!
ok..,jangan terkejut lagi..
sebab next auto entry dex
pada esok pagi
akan jelaskan semuanya
hahak
(tgk kat resit tu..ade tak
caj perkhidmatan n bla2 bagai?)

sementara tunggu sate tu siap..
dex ada snap2 sikit..
malam ni upload pic kat pc
baru perasan..
dua org staff kat dapur tu..
tengah tgk dex snap pic dorg
tgh keje..
hahaha
alamak..malu malu..
sorry uols..tak sengaja.ngee.
ni pulak fokus dekat...
bukan bro yang tgh bawak makanan tu lerrr
tapi tengok kat atas tu..
yang dalam bulatan separa bulat
yang telah diedit oleh tangan
tak berbedung dex ni..ngeeee
(sorry uols..edit cukup syarat je ni)
ada LCD Flat Screen TV..
(M**&KF* tu ado??takder kan??-tahu takperrrr)
sememangnya myegarkan...
sambil menunggu, dex oder koko radic ais..
fuhhh..uols patut cube..
ade cherita disebalik pesanan radix koko ni..

dex : kalau beli kat sini leh dapat point tak?
sebab my mom ada no. ahli..
cashier : boleh, tapi melebihi RM10.00
dex : alamak, kene lebih la pulak..ok lah, tambah radix koko tu satu
berape point my mom leh dapat?
cashier : dapat 1 point
dex : ok..syukur.
best of da best!
dalam bulatan satu lagi tu..
restoran lain ado???
(gune penapis teh ado lah kot)

dex cukup2 berbangga dengan
perkembangan perniagaan melayu
di negara kita sekarang..
RADIX CHICKEN HOUSE
adalah salah satu anak syarikat
selain daripada
RADIX FRIED CHICKEN
sememangnya daripada
HPA INDUSTRIES
yang berasal dari negeri dex..

*sekarang dah ada HPA International Center kt Shah Alam..dengar2 bernilai 54juta!
*produk halal t/jawab bersama!
*tunggu kemunculan di bandar2 berdekatan anda!